Postup přípravy receptu Rýžová pizza:
Rýži vaříme pomalu v osolené vodě, až se všechna tekutina vsákne (asi 15-20 minut). Měkkou rýži pro jistotu slijeme přes síto, ale neproplachujeme. Rýži necháme vychladnout, potom do ní přidáme nastrouhaný čedar, mouku a vejce, důkladně promícháme a vše spojíme v těsto, ze kterého vyválíme silnou placku. Přeneseme ji na vymazaný plech a na něm ji dále zformujeme na tloušťku 4-5 mm. Drcená rajčata smícháme s vegetou, bazalkou, utřeným česnekem a touto směsí potřeme rýžovou pizzu. Okraje (asi 5 mm) necháme volné. Na potřenou část dáme na plátky nakrájené žampiony, kolečka salámu, plátky parmské šunky a rozpůlená rajčátka. Nakonec pizzu posypeme na kostičky nakrájenou mozzarellou a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme 10 minut při střední teplotě. Hotovou pizzu zdobíme čerstvými bylinkami.