Použité suroviny receptu Rýžový dezert s granátovým jablkem:
1 lžička citronové kůry
| 250 g rýže
| 50 g cukru
| 750 ml mléka
| 1 špetka soli
| 2 granátové jablka
| 2 lžíce moučkového cukru
| 1 lžíce škrobové moučky
| 2 lžíce vody
| dle chuti: hrozinky nebo kandované ovoce
Postup přípravy receptu Rýžový dezert s granátovým jablkem:
Mléko s rýží a špetu soli uvařte. Před dovařením vmíchejte cit. kůru, hrozinky nebo kandované ovoce a cukr. Rozkrojte granátové jablka a lžíci vyberte vnitřek. 3/4 rozmixujte a přeceďte do kastrůlku. Přidejte cukr a přiveďte k varu. Pak přidejte škrobovou moučku rozmíchanou ve vodě a povařte asi 2-3 minuty. Nechte vystydnout. Studenou rýži dejte do vodou vypláchnutých formiček nebo misek. Vyklopte na talířky a přelijte omáčkou.
Fotky receptu Rýžový dezert s granátovým jablkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!