Vložil: | Torta |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Rýžový nákyp s houbami, smetanou a česnekem:
250 g hub
| 150 g rýže
| 3 vejce
| dle chuti: sůl, mletý kmín a pepř
| 2 papriky
| 1 lžíce citronové šťávy
| 4 stroužky česneku
| 400 g rajčat
| 80 g balkánského sýra
| 200 ml smetany
| dle potřeby: máslo a strouhanka na vymazání
| dle potřeby: olej
Postup přípravy receptu Rýžový nákyp s houbami, smetanou a česnekem:
Rýži uvaříme v osolené vodě. Papriky a houby nakrájíme na proužky, přidáme sůl, kmín, pepř a podusíme na oleji. Česnek jemně nasekáme a oloupaná rajčata nakrájíme na kolečka. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky rozšleháme se smetanou a vmícháme do nich rozdrobený balkánský sýr. Uvařenou rýži promícháme se žloutkovou směsí, pak přidáme zeleninu, houby a česnek. Lehce promícháme a nakonec vmícháme sníh. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a naplníme jí směsí. Nahoru ještě poklademe vločky másla. V troubě zapékáme asi 40 minut na 180 stupňů.
Fotky receptu Rýžový nákyp s houbami, smetanou a česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!