1 malý lilek nakrájený na kolečka
| 300 ml olivového oleje
| cca 300 g těsta na pizzu
| 100 ml tomatové omáčky
| 150 g mozzarelly
| 50 g vypeckovaných černých oliv
| 20 ml sekaných kaparů
| 60 ml nastrouhaného sýra pecorino
| 1 sůl
| 1 čerstvě mletý černý pepř.
Postup přípravy receptu Sicilská pizza:
Troubu předehřejeme na 20 stupňů a vymastíme plech olejem. LIlek nakrájený na kolečka potřeme olivovým olejem a položíme na plech. Pečeme 15 minut - dokud lilek nezměkne. Jednou během pečení lilek obrátíme. Upečená kolečka lilku přesypeme na ubrousek a tím odmastíme. Teplotu v troubě zvýšíme na 220, těsto rozválíme na dvě placky o průměru 25 cm, přeneseme na plechy a potřeme tomatovou šťávou. Na vrch pizzy nasypeme opečený lilek a mozzarellu. Ozdobíme kapary a dostatečným množstvím sýra pecorino, bohatě osolíme a opepříme. Pečeme 15-20 minut, dokud pizza nezíská příjemnou zlatou barvu.
Fotky receptu Sicilská pizza:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!