Použité suroviny receptu Široké nudle s artyčokovou omáčkou:
po 200 g žlutých a zelených širokých nudlí
| dle chuti: sůl
| 4 rajčata
| několik stonků hladké petrželky
| několik lístků oregána
| 4 stroužky česneku
| 2 lžíce másla
| 200 ml zeleninového vývaru z kostky
| 400 ml smetany
| 10 sterilovaných artyčoků
Postup přípravy receptu Široké nudle s artyčokovou omáčkou:
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Rajčata křížem nařízneme a spaříme vroucí vodou. Oloupeme je a odstraníme z nich semena. Dužinu nakrájíme na nudličky.
2. Bylinky omyjeme a osušíme. Petrželku posekáme. Česnek oloupeme, najemno nasekáme a zpěníme na másle. Podlijeme vývarem a smetanou. Zvolna vaříme přibližně 5 min.
3. Artyčoková srdíčka rozčtvrtíme. Spolu s rajčaty a petrželkou je vložíme do omáčky. Osolíme a opepříme.
4. Nudle scedíme, necháme na sítě okapat a přimícháme do omáčky. Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme posypaný oregánem.
Fotky receptu Široké nudle s artyčokovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!