400 ks květy pampelišky
| 2 l voda
| 2 ks větší citrony
| 2 kg cukr krupice nebo krystal
| 1
Postup přípravy receptu Sirup z pampelišek:
Hlavičky pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou a vložíme je do čtyřlitrového hrnce a nalejeme na ně 2 lity vody. Přidáme citrony, rozkrájené na kolečka a vaříme 15 minut od bodu varu. Hrnec odstavíme a vše necháme 24 hodin vylouhovat. Potom přecedíme přes plátýnko nebo hustý cedník do čisté nádoby. Květy ještě lehce vymačkáme. Do vzniklé šťávy přidáme cukr a vaříme ještě asi 1 hodinu až vznikne sirup, který se začne táhnout. Hotový sirup nalijeme do sklenic a uzavřeme.
Sirup z pampelišek je výborný pro léčení kašle a při astmatu.
Fotky receptu Sirup z pampelišek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!