Zde je pár tipů na vaření. Snad vám pomohou a trošku usnadní práci, popřípadě vám nabídnou zase něco nového.
15 tipů na vaření
1) Brambory se rychleji uvaří, pokud k nim při vaření přidáme máslo nebo trošku oleje.
2) Zápach při smažení ryb se zmírní tím, že se k nim přidají plátky brambor.
3) Aby párky nepraskaly, musí se vložit do hrnce, zalít vařící vodou, přikrýt a nechat nejméně deset vteřin odstát.
4) Aby nám omáčka nebo polévka nevytekla z hrnce, stačí potřít horní okraj vnitřní strany hrnce olejem, sádlem nebo jiným tukem.
5) Při vaření kukuřice nepřidávejte sůl, nebo vám zrnka ztvrdnou.
6) Kandované ovoce se lépe krájí, když ho předtím vložíte na pět minut do mrazáku.
7) Pokud je polévka příliš mastná, tak ji dejte vychladnout do lednice. Po pár hodinách se na hladině vytvoří tuková vrstva a tu sebereme lžící.
8) Pokud je polévka řídká, tak ji můžete zahustit rozkvedlaným žloutkem, krupicí nebo bramborovou kaší v prášku.
9) Když oplachujete houby, tak nasáknou vodou a ztratí pevnost. Proto je lepší je oškrabat nožem a dočistit papírovým ubrouskem.
10) Když žampiony zakapete před tepelnou úpravou citronovou šťávou, tak vám nezhnědnou.
11) Přidáváte-li do jídla pivo, tak je lepší obyčejné světlé, plzeňské pivo mívá v pokrmech hořkou chuť.
12) Pokud nahradíte třetinu masa strouhanou mrkví, tak budou mít karbanátky méně kalorií.
13) Mleté maso se lépe spojí, když do něj nastrouháme syrový brambor.
14) Pokud chcete, aby byly pečené brambory lehce pikantní, tak ke konci pečení přidejte trošku kremžské hořčice.
15) Tvrdý sýr se strouhá nejlépe, když se struhadlo potře olejem.
Chytrážena.cz