-Komerční sdělení-
Uvařit večeři rychle, levně a chutně je složitou disciplínou. Pokud v ní dvakrát nevynikáte, nechte se inspirovat těmito dvěma recepty!
Brokolice s kukuřicí a bylinkami
Budete potřebovat:
Větší brokolici
Tři stroužky česneku
Čerstvé bylinky
Kukuřici v plechovce
Sýr podle chuti (mozarella, eidam, …)
Brokolici lehce povařte v osolené vodě, ale nepřehánějte to – dvě minuty bohatě stačí. Brokolice si tak zachová křupavost a krásnou barvu. Na pánvi dozlatova osmahněte česnek (množství zvolte podle chuti, ale tři stroužky jsou tak akorát). Česnek smíchejte s brokolicí a kukuřicí, přidejte petrželku, pažitku, nebo jinou bylinku, kterou máte rádi. Posypte strouhaným sýrem – výborná je například mozarella – a podávejte s oblíbeným pečivem. Před podáváním můžete zapéct, záleží na vaší chuti!
Tip: Chcete vychytat nejvýhodnější ceny potravin? Sledujte akční letáky Albert, Penny či Tesco letáky. Na akcniceny.cz najdete souhrn všech akcí, takže hned budete vědět, kam zajít na nákup. Kromě potravin tam najdete třeba i akční letáky Rossmann.
Kroupové rizoto, jak ho neznáte
Budete potřebovat:
400 g pšeničných krup
2 lžíce oleje
Lžičku másla
4 jarní cibulky
4 stroužky česneku
400 g čerstvé zeleniny (pórek, celer, kedlubna, karotka, …)
Sůl, pepř, mletý kmín, mletý zázvor, mletý rozmarýn
Kroupy vyperte a nechte okapat. V hrnci si rozehřejte lžíci oleje, přidejte kroupy a chvilku restujte. Poté kroupy zalijte větším množstvím vody, přidejte jednu očištěnou cibulku s natí, osolte a pod poklicí vařte do měkka.
Na zbylém oleji orestujte česnek a zbylou cibuli, následně přidejte nadrobno nakrájenou sezónní zeleninu. Chvilku restujte, přidejte koření podle chuti a následně zeleninu smíchejte se slitýi kroupami. Rizoto promíchejte se lžičkou másla a můžete podávat!