Začněte hustou pěnou
Správné italské cappuccino zdobí poctivá krémová mléčná pěna, která zahájí koncert pro vaše smysly.
Dochutit, nebo ne
Někdo rád cappuccino dochucuje, jiný preferuje klasickou kávovou chuť bez dalších přísad. Chuť cappuccina je výrazně zjemněná mlékem, které snižuje přirozenou hořkost kávy v nápoji. Mnozí hosté proto cappuccino již dále nedochucují a vychutnávají si jeho základní chuť s dokonalou mléčnou pěnou.
Stále častější je požadavek hostů na dochucení některým z oblíbených sirupů. Můžete si tak vyladit své cappuccino např. příchutí vanilky, karamelu nebo méně tradiční máty či makadamového oříšku. Pokud vám na cappuccinu vadí, že nemá tak kávově intenzivní chuť jako třeba espreso, přidejte si do něj extra shot espresa navíc. Cappuccino pak bude stále mléčné, ale zároveň s intenzivní kávovou chutí.
Nejlepší je s lehkým dezertem
Jestliže zrovna nebojujete s dietou, dopřejte si ke cappuccinu lahodný zákusek, který umocní celkový požitek z kávy. Ke cappuccinu se skvěle hodí lehké krémové dorty jako je např. tvarohový dort s lesním ovocem nebo malinami. Rovněž výborným dezertem do kombinace je oblíbený francouzský jablečný koláč. Pokud nechcete tolik hřešit, pak si můžete vychutnat cappuccino s některou malou sladkostí jako cookies nebo brownies.