8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Divoký losos na grilu, aneb dva recepty, které musíte vyzkoušet

15. 07. 2021 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

NOWACOJe nejvyšší čas vytáhnout gril a nachystat pořádné pohoštění. Chcete-li letos překvapit své nejbližší, zkuste něco netradičního. Divoký losos gorbuša má výtečnou chuť a spolu s ním dokážete vykouzlit opravdu zajímavé pokrmy. Inspirovat se můžete Asií nebo pro dámy nachystejte skvělý lehký salátek. Takovéto zpestření všichni přivítají.

Zeleninový salát s grilovaným lososem a hořčičnou zálivkou


Suroviny:
    • 500 g NOWACO Losos gorbuša (filety s kůží)
    • 6 hrstí směsi listových salátů (ledový, rukola, římský atd.)
    • 4 ředkvičkyNOWACO Losos gorbuša
    • 1 červená paprika
    • 1 žlutá paprika
    • 3 lžičky kvalitní hořčice
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce balsamica
    • 0,5 lžíce citrónové šťávy
    • sůl
    • pepř
    • jedlé květy na ozdobení


Postup:
Hluboce zmrazeného lososa nechte povolit. Poté jej zakápněte šťávou z citrónu, osolte a opepřete. Vložte jej na středně rozpálený gril, kůží dolů a grilujte přibližně 5 minut. Pak jej otočte kůží nahoru a dopečte. Mezitím si připravte zeleninový salát a zálivku. Zeleninu si omyjte a nakrájejte, listové saláty natrhejte na menší kousky. V uzavíratelné lahvičce si smíchejte olivový olej, hořčici a balsamico. Protřesením obsah lahvičky promíchejte. Ingredience se díky tomu spojí v jednolitou emulzi. Jakmile je losos ugrilovaný, stáhněte z něj opatrně kůži vcelku, nasolte ji a vraťte na krátko na desku na gril. Dejte pozor, aby se nespálila. Stačí ji malá chvilka a bude hezky křupavá. Zeleninový salát podávejte s lososem natrhaným na menší kousky, pokapaný hořčičným dresinkem a posypaný rozlámanou vypečenou křupavou kůžičkou z lososa a jedlými květy.

NOWACO Losos gorbuša TIP na divokého lososa:


Rozdíl mezi lososem z farmy a tím z nespoutaného oceánu je neuvěřitelný, a to nejen ve vzhledu masa, ale hlavně v chuti. Zkuste proto NOWACO Lososa gorbušu na gril! Filety s kůží jsou bez kostí a díky vysoké kvalitě opracování s nimi nemusíte nic víc dělat. Stačí je nechat povolit a lehce ochutit. Neobsahují žádnou přidanou vodu. Jsou ošetřeny pouze 10% glazurou, která chrání rybí maso před vymrazením. Výrobek se navíc pyšní certifikátem MSC, což znamená, že surovina pochází z udržitelného rybolovu a výrobce myslí na zdraví oceánu. Novinku NOWACO Lososa gorbušu získáte v obchodech v 500g balení.
Více na www.nowaco.cz





















Grilovaný losos s teriyaki omáčkou

Grilovaný Losos

Suroviny:
Teriyaki omáčka:
    • půl hrnku sójové omáčky
    • půl hrnku rýžového vína na vaření
    • hrnek saké
    • zázvor nakrájený na plátky
    • česnek nakrájený na plátky
    • 2 lžičky cukru
    • lžička medu

Ostatní:
    • 500 g NOWACO Losos gorbuša (filety s kůží)
    • 100ml oleje
    • příloha (rýže/zelenina/pečivo)

Postup:
Suroviny na omáčku zahřejeme, aby se rozpustil cukr, ale nevaříme ji. Filety lososa naskládáme do mísy. Nesolíme je a zalijeme je teriyaki omáčkou a necháme 15 minut odležet. Poté je dáme na gril a grilujeme přibližně 5 minut na středně rozpáleném grilu. Následně je otočíme a dopečeme. Pokud nemáte gril, můžete je osmažit na pánvi. Na pánvi rozehřejeme olej a zbylou teriyaki omáčku zahříváme dokud nezhoustne. Tu pak překapeme přes lososa a servírujeme s přílohou.


 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !