-Komerční sdělení-
Chcete se v létě cítit fit, být hvězdou pláží v nejnovějších plavkách a přitom nenechat strádat vaše chuťové pohárky? Je nejvyšší čas být v jídle vybíraví. Do jídelníčků přidejte zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízí k použití olivového oleje. Inspirujte se u dávných Řeků, kteří již v antických dobách věděli, jak si zdravě pochutnat.
Někteří odborníci považují středomořskou kuchyni za jednu z nejzdravějších na světě. Nejen, že je chutná, bohatá na vitamíny a zdravé tuky, ale s umírněnými porcemi může dobře fungovat jako výborná redukční dieta. Nedílnou součástí středomořské kuchyni je panenský olivový olej. Ten správný má minimální kyselost a zachovává aroma použitých surovin. Proto se skvěle hodí na marinování masa nebo ochucování zeleniny a salátů.
Jak vybrat ten správný olivový olej?
Chuť oleje závisí na typu oliv, ale také na způsobu zpracování. Jednoznačně nejlepší oleje jsou ty z prvního lisování tzv. extra panenské. Lisování za studena totiž zajistí zachování chuti původních surovin.- Do zeleninových salátů i na gril je ideální Minerva Extra panenský olivový olej. Má výraznou chuť čerstvých oliv s příjemným aromatem a velice nízkou kyselost. Kromě lahodné chuti dodává tělu vitamíny, které posilují imunitu a podporují trávení. Ideální je do zeleninových salátů i na grilování.
- Do vařených pokrmů se zase hodí Minerva Classic. Je to mix extra panenského a rafinovaného oleje, který pokrmům dodá potřebnou lehkost.
- Z vybraných oliv ze slunečné oblasti Kalamata pochází Minerva Kalamata. Olej z těchto oliv má unikátní vlastnosti, je hutný, silný, plný chutí a s nezaměnitelnou silnou vůní oliv. Je ideální do pokrmů, kde jeho chuť může vyniknout, do salátů nebo do těstovin, či jen tak samotný na čerstvé pečivo.
- I ty nejnáročnější spotřebitele potěší Minerva Bio extra panenský olivový olej. Je vyráběný v souladu regulí pro organické BIO výrobky – od pěstování oliv až po zpracování. Díky příjemnému aroma, nezaměnitelné chuti a vůni čerstvých oliv promění pokrmy v delikatesu. Navíc se hodí jak do teplé, tak do studené kuchyně.