8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hovězího steaku na grilu se bát nemusíte!

5. 08. 2021 | Škola vaření
Češi grilování milují a jsou schopni grilovat i v dešti, hlavně když to na rozpáleném kovu prská a syčí. Překvapivě však na českých grilech častěji najdeme kuřecí a vepřové maso.

Králem každé grilovačky je přitom dozajista šťavnatý hovězí steak. Lidé mají často zbytečnou obavu, že mohou toto kvalitní, zdravé a výživné maso na grilu pokazit. Příprava je přitom mnohem jednodušší než třeba u krkovičky a o kuřecím mase, které je potřeba grilovat i několik desítek minut, ani nemluvě.

Na kvalitně připravené hovězí nepotřebujete žádné pracné marinády ani grilovací koření. Stačí vyzrálý steak z českého chovu – osvědčený je z českého plemene Čestr nebo Angus.

Maso je dobré nechat před úpravou v pokojové teplotě cca 30 minut, aby se předešlo teplotnímu šoku. Ať už pracujete s pánví nebo grilem, rozhodně je třeba dát olejem lehce potřené maso až na rozpálenou plochu. Normální doba úpravy pro medium úpravu je 3 – 4 minuty z každé strany. Je potřeba to vyzkoušet dle individuálního výkonu grilu a také výšky masa. Důležité je se svých hostů předem zeptat, jakou úpravu steaku preferují. Ne každý je milovník medium či rare varianty.

Během grilování můžete na maso položit snítku rozmarýnu. Pepř a hrubou sůl přidejte až poté, kdy maso sundáte, aby se zbytečně nenarušovalo vlákno a šťáva zůstala uvnitř. Následně nechte – ideálně zabalené či zakryté alobalem – ještě pár minut odpočívat na vyhřátém talíři, třeba položeném na víku grilu, aby se udrželo v teple.

Steak krájejte přes vlákno a servírujte se salátem, dobrou omáčkou či dresinkem a opečenou bagetkou či s brambory z grilu. Pro své hosty se pak stanete kulinářským božstvem!


 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !