Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak doma připravit dokonalé cappuccino

6. 10. 2022 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Za perfektním cappuccinem nemusíte do pravé italské kavárny. Hravě ho zvládnete sami, a to i bez profesionálního kávovaru a dalších baristických vychytávek. Bohatě postačí kvalitní káva, čerstvé plnotučné mléko a dva šikovní kávoví pomocníci.

Jak vypadá to pravé, italské


Cappuccino, to není jen tak ledajaká káva s mlékem. Aby nápoj opravdu dostál svému jménu a italské tradici, mělo by ho z jedné třetiny tvořit kvalitní espresso, z druhé třetiny teplé mléko a ze třetí horká mléčná pěna. Teplota pěny, posléze mléka, by neměla přesáhnout 70 stupňů Celsia. Podávat by se cappuccino mělo do nahřátého hrnku, jeho objem už je na vaší preferenci. Důležité je ale dodržet správné poměry kávy, mléka a pěny.

I svět kávy ale ovládají trendy a jinak tomu není ani u cappuccina. To tak dnes můžete dostat i bez mléka – pouze s 30 mililitry kvalitního espressa v šálku o objemu 150–180 mililitrů, který je až po okraj naplněný mléčnou mikropěnou.

Tajemství lahodné domácí kávy? Voda i chytří pomocníci


Tchibo BlogZákladem domácí přípravy vynikající kávy je samozřejmě kvalita kávových zrnek. Zapomínat by se ale nemělo ani na kvalitu vody, ze které kávu připravujeme. Ta by v ideálním případě měla být filtrovaná a její teplota by neměla překročit 92 stupňů Celsia. Pokud ji tedy vaříte v rychlovarné konvici, stačí vodu nechat pár minut odstát.

Skvělým pomocníkem v domácí přípravě kávy je moka konvička. S tradiční italskou nádobou nejčastěji z hliníku připravíte kávu mezi filtrem a espressem v několika jednoduchých krocích.

Jak na kávu v moka konvičce


    1. Spodní díl konvičky naplňte vodou až těsně pod ventilek. Pokud vodu předtím ohřejete, zaručíte kávě díky kratšímu spařování jemnější chuť.
    2. Sítko naplňte mletou kávou až po okraj. Kávu nepěchujte, pouze lehce sklepněte a okraj očistěte.
    3. Takto naplněné sítko nasaďte do spodního dílu konvičky, horní zašroubujte a důkladně utáhněte.
    4. Víko konvičky nechte otevřené a umístěte ji na střední plamen, dokud káva nezačne vzlínat.
    5. Jakmile uvidíte krémovou pěnu, plamen stáhněte na minimum a sledujte, jak se vrchní díl konvičky plní kávou.
    6. Když začne káva bublat, vypněte plamen, pár minut počkejte a můžete nalévat.
Tchibo Blog































Tip na závěr: Dokonalá mléčná pěna i bez profi trysky


Zatímco vaříte kávu, připravte si krémovou mikropěnu. Na tu budete potřebovat čerstvé plnotučné mléko a french press. Mléko ohřejete (ale nevaříte!), nalijete zhruba do poloviny nádoby na french press a dokola „pumpujete“, dokud nevidíte opravdu hustou krémovou pěnu. S tou vaše domácí cappuccino zaručeně oslní nejednu návštěvu.

I takové vychytávky najdete na Tchibo Blogu. Objevte svět plný inspirace a (nejen) kávového čtení.


 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !