MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak ozdobit cappuccino?

25. 11. 2008 | Škola vaření

Je všeobecné známo, že člověk ochutnává nejen jazykem ale i očima. Tak proč nedopřát vašim kamarádkám při nedělním dýchánku opravdu dokonalý požitek z šálku cappuccina? Věřte mi, není to vůbec těžké. Stačí k tomu jen trocha času a šikovnosti.

Zdobení pomocí šablonek

Bezpochyby nejjednodušší způsob. Šablonky se dají zakoupit už hotové, ale lepší je vystřihnout si vlastní z tvrdého papíru. Motivy by měly být jednoduché s velkými plochami. Kamarádkám určitě udělá radost první písmenko jejich křestního jména. A jak na to? Šablonku si položíte přes hrneček a ze sítka ji posypete kakaem. Budete-li opatrní a nesklepete přebytečné kakao ze šablony do šálku, najdete obrázek na povrchu pěny vašeho cappuccina.

Jak ozdobit capuccino?Malování topingem

Tento způsob také není složitý. Budete potřebovat nejlépe čokoládový toping. Ideální je v balení s úzkým aplikátorem (poptejte se v cukrárně). Musíte se uklidnit a nespěchat, protože potřebujete opravdu pevnou ruku. A už můžete malovat na pěnu – opět si vybírejte jednoduché obrázky jako sluníčko, srdíčko, písmenko nebo vlnovky.

Roztahované topingové kytičky

Pokud už umíte trochu zacházet s topingem, můžete se pustit do další lekce. Na pěnu topingem namalujte dva kroužky. Jeden větší, druhý menší uvnitř. Pomocí špejle pomalu toping roztahujte od středu vnitřního kruhu směrem ven nebo naopak. Jednotlivé tahy veďte po celém obvodu kruhů ve stejné vzdálenosti. Kruhy sice porušíte, ale na povrchu pěny vzniknou zajímavé kytičky. Nebojte se s tím pohrát a nezoufejte, když se obrázek napoprvé nepovede. K tomuhle už opravdu potřebujete trochu cviku.

Latté Art

Tak tato technika patří jen do rukou profesionálů. Jde totiž o malování obrázků tím, jak do kávy lijete mléko. Dají se tak vytvořit různé větvičky, kytičky nebo třeba srdíčka. Pokud se chcete na takovéto umění podívat, musíte s kamarádkami navštívit nějakou opravdu profesionální a luxusní kavárnu.


Notburga

ChytráŽena.cz

 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !