Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak připravit domácí CIDER

1. 11. 2018 | Škola vaření
K výrobě domácího cideru potřebujete: Jablka, Odšťavňovač, Demižon, Sterilizační tablety, Droždí, Mušelínová látka nebo utěrka, Čeřič nápojů, Vzduchotěsný uzávěr, Hadička, Láhve

Domácí cider - Krok 1

Sežeňte si pěkná jablka. Jablková sezóna je v plném proudu a mnozí tak mají dostatek jablíček z vlastní zahrádky. Pokud nemáte vlastní zdroj, nakupte jablka v supermarketu či na trhu. Na 8 litrů cideru budete potřebovat zhruba dvě nákupní tašky jablek. Vyberte si sortu jakou máte rádi a nebojte se míchat. Dosáhnete tak jedinečnou chuť.

Domácí cider - Krok 2

Jablka omyjte, vykrojte špatné části a nakrájejte je na dostatečně malé kousky tak, aby se vešly do odšťavňovače. Jablíčka nemusíte loupat. Slupky cideru dodávají chuť.

výroba domácího cideruDomácí cider - Krok 3

Vesele odšťavňujte!

Domácí cider - Krok 4

Jablečnou šťávu přeceďte přes mušelínovou látku nebo kuchyňskou utěrku, abyste se zbavili hrudek.

Domácí cider - Krok 5

Džus nalijte do demižonu. Ujistěte se, že je demižon sterilní. K tomu můžete použít sterilizační tablety. Určitě nepoužívejte jiné čisticí prostředky, které by mohly chuť cideru ovlivnit.

Domácí cider - Krok 6

Přidejte čeřič nápojů, aby se odstranily přirozené kvasinky a nechte odstát 1 den.


Domácí cider - Krok 7

Na další den je čas přidat kvasnice. Můžete použít droždí určené přímo pro přípravu cideru, které je možné zakoupit ve speciálních obchodech nebo na internetu. Kvasnice na šampaňské či pivo jsou doporučenými alternativami. Zahřejte malé množství džusu a smíchejte s připravenými kvasnicemi, promíchejte a vlijte zpět do demižonu.

Domácí cider - Krok 8

Na demižón připevněte vzduchotěsný uzávěr a nechte jej tak. Kvašení poznáte snadno podle tvořící se pěny. Teď už je třeba cider pouze nechat stát 2 týdny.

Domácí cider - Krok 9

Přibližně po dvou týdnech začne směs bublat. Do cideru vhoďte rozdrcenou sterilizační tabletu, aby se zničily kvasinky. Obsah se změní z kalného na čirý. Poté nechte cider ještě den odstát.

Domácí cider - Krok 10

Na další den přidejte sáček čeřiče nápojů. Pomůže to úplně tekutinu vyčistit.

Domácí cider - Krok 11

Je čas přelít cider do lahví.Láhve vyčistěte sterilizovanými tabletami, stejně jako jste vyčistili demižón. Demižón si postavte na kuchyňskou linku nebo stůl a pomocí hadičky přelijte tekutinu do lahví.

Domácí cider - Krok 12

Ochutnejte cider a zjistěte, zda je třeba cider dosladit. Můžete přidat umělé sladidlo. Sladidlo MUSÍ být umělé, aby cider nezačal znovu kvasit. Pro 100% přírodní chuť nechte cider neoslazený
 

Domácí cider - Krok 13

Když lahve uzavřete a označíte pěknou domácí etiketou, máte hotovo! Cider vám v lahvích vydrží jak jen dlouho budete chtít. A čím déle bude stát, tím lépe bude chutnat. Pokud však máte naspěch, nebojte se. Cider bude k pití asi po dvou týdnech. V ideálním čase k Vánocům!

Hotovo. Na zdraví!

Zdroj, foto: ShopAlike.cz
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
na mě moc pracné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavé,Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles