Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025?Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025? Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.10. 2025
Dnes má svátek Andrej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si vychutnat kávu v letním období

9. 08. 2015 | Škola vaření
V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva.

Espresso

Espresso, nápoj o objemu 25 – 30 ml, je celosvětový fenomén pocházející z Itálie, který přináší intenzivní zážitek. Jednoduchou letní variantou pro velmi horké dny je ledové espresso, kdy se do připraveného espressa vloží kostka ledu. Espresso je nejvhodnější příprava kávy pro zachování všech zdraví prospěšných látek, jako jsou například antioxidanty, látky působící proti volným radikálům. Italové vymysleli espresso také proto, aby vysokým tlakem vody koncentrovali všechny povzbuzující látky z kávy do malého objemu teplého nápoje, který je povzbudí a pozitivně ovlivní jejich intelektuální i fyzickou výkonnost. Díky krátké době přípravy se do něj navíc neuvolňují třísloviny a další látky zatěžující náš organismus.

Frappé

Velmi oblíbenou letní variantu představuje řecký způsob přípravy ledové kávy, tzv. frappé. Tato ledová káva s pěnou se připravuje z rozpustné kávy, vody, cukru, mléka, ledu a pije se brčkem. Není divu, že v tomto letním období je osvěžující frappé velmi žádaným nápojem.

příprava řecké kávy FrappéRecept na řeckou přípravu ledové kávy: Frappé

Ingredience:
3g rozpustné kávy
100 ml vody
1 – 2 sáčky cukru
100 ml mléka
cca 12 kostek ledu,
frappovač, shaker nebo tyčový mixér
nádoba o objemu 0,5 litru
brčko

Postup:
Do nádoby se nalije 100 ml studené vody a nasype se do ní rozpustná káva a cukr. Směs se napění ve frappovači nebo pomocí shakeru či tyčového mixéru.  Poté se přidá led a vše se dolije 100 ml mléka. Podává se s brčkem.

 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Bankovky