8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat ten nejlepší kuchyňský robot od ETA, Sencor nebo Kenwood

21. 12. 2020 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Chcete si usnadnit práci při přípravě pokrmů? V tom případě se vám určitě bude hodit multifunkční přístroj, který jistě dobře znáte jako kuchyňský robot. Na trhu existuje velké množství robotů, některé jsou zaměřeny více na jednostranné úkoly, jiné jsou spíše multifunkční. Mezi velmi populární kuchyňské roboty patří také výrobky od značek ETA, Sencor nebo Kenwood. Ať už hledáte libovolného kuchyňského robota, pokusíme se vám v našem článku poradit, jak vybrat ten ideální pro vaše potřeby.

Zvolte správný typ


Jak jsme naznačili v úvodu, můžete si zvolit hned několik typů kuchyňských robotů, podle toho, jakou práci potřebujete vykonat. V zásadě si můžeme rozdělit různé druhy robotů dle následujících kategorií:

    • Víceúčelové kuchyňské roboty
    • Ruční šlehače
    • Tyčové mixéry
    • Mlýnky na maso
    • Další specializované roboty

nejlepší kuchyňský robotNejběžnější volba většiny lidí bude samozřejmě klasický víceúčelový kuchyňský robot, který dokáže zastat hned několik činností. Je nutno si uvědomit, že se však jedná o větší přístroj, který má celou řadu příslušenství. Díky tomu zvládá mixovat, šlehat, zvládá hnětení či sekání. Může klidně zastat také funkci drtiče ledu, odšťavňovače, struhadla či mlýnku.

Dále zde máme různé roboty, kteří jsou určeni pro speciální víceméně jednoúčelové úkoly v kuchyni. Mezi takové patří třeba ruční šlehač, který zastává především funkci šlehání, když například potřebujete našlehat šlehačku nebo sníh z bílků. Určitou náhradou může být tyčový mixér, který už umožní několik dalších nástavců nebo menších nádob. Jednoúčelovým robotem je také mlýnek na maso. Jedná se o elektrický mlýnek, který shora naplníte masem, přičemž nástavce použijete podle toho, jak namleté maso potřebujete.

Kromě toho existují také různé specializované roboty, které jsou určeny třeba k přípravě smoothie nebo třeba k pečení. Velmi populární je smoothie maker, který vám rozmixuje ovoce či zeleninu a můžete prostřednictvím něho připravit zdravé smoothie nápoje. V poslední době jsou velmi populární také domácí pekárny. Některé zajímavé modely má v nabídce třeba tradiční česká značka ETA. Pekárna na chleba umí nejen upéct chleba, ale nabídne také přípravu různého těsta pro další pečení, umí připravit domácí jogurt a podobně. Také tento robot za vás tak dokáže odvést nemalý kus práce.

Na co se zaměřit při výběru?


Pokud se zaměříme na výběr multifunkčních robotů, tak existuje samozřejmě celá řada parametrů, které je potřeba při výběru sledovat, abyste si vybrali ten správný přístroj. Mezi to nejdůležitější, co by nás při výběru multifunkčního robota mělo zajímat, patří:

    • Velikost a objem nádoby
    • Výkon

Multifunkční kuchyňský robot je větší zařízení, které zkrátka postavíme na linku. Musíme pro něj tedy najít místo, proto je potřeba si uvědomit, kde jej umístíme, aby nám nepřekážel. Velikost robota se do značné míry odvíjí také od velikosti nádoby, která slouží k samotnému zpracování surovin. Počítejte také s příslušenstvím, kterého bývá k multifunkčnímu robotu hodně, a také to je potřeba někde uskladnit.

Důležitý je rozhodně také výkon robota, který určuje, jak dobře si poradí s různými surovinami. Odvíjí se do značné míry také od příkonu, ale není to to samé. U jednoduchých tyčových robotů často postačí výkon okolo 600 W. Pokud však hledáme multifunkčního robota, rozhodně bychom se měli dívat na modely nad 1000 W a více, aby se jednalo o skutečně schopného pomocníka.

Hraje roli značka?


Tuto otázku si často klade mnoho zákazníků. Volba značky výrobků je obvykle otázkou osobních preferencí. Mezi špičkové roboty, které nabízejí bohatou nabídku funkcí, stejně tak jako vysokou kvalitu zpracování, patří třeba značka Kenwood. Je ale nutno si uvědomit, že pokud chcete špičkový produkt, tak si za něj zaplatíte. O něco více příznivá peněžence bývá třeba značka Sencor. Obdobně je to také s tuzemskou značkou ETA, která má v nabídce kromě již zmiňovaných pekáren, celou řadu dalších domácích spotřebičů, včetně multifunkčních robotů.

Způsob míchání surovin


Při výběru domácího robota, byste se měli zaměřit také na samotnou konstrukci celého zařízení. Zda například rozlišuje spodní nebo horní pohon. Spodní pohon se používal hlavně u multifunkčních robotů v minulosti, dnes se preferuje horní pohon. U robotů s horním pohonem se můžete setkat se dvěma systémy způsobu míchání:

    • Středový systém
    • Planetární systém

Nejjednodušší je středový systém, který má většina jednoduchých robotů. Násada, která provádí míchání, se otáčí kolem své osy. Planetární systém je pak sofistikovanější, protože kombinuje otáčení násady kolem své osy, ale zároveň také otáčení hlavice po obvodu nádoby. Díky tomu je zajištěno důkladnější promíchání surovin.

Funkce a příslušenství robota


Důležité jsou samozřejmě také funkce, které vůbec umožní provádění konkrétních úkonů. Základní funkcí je samozřejmě mixování, dále je zde hnětení a šlehání. Ne každý robot už musí umět třeba krájení a strouhání nebo mletí. U některých robotů se setkáte také s funkcí lisování a odšťavňování.
Při výběru kuchyňského robota se zaměřte rovněž na dodávané příslušenství, které v podstatě definuje, co všechno tento robot zvládne. Měl by mít zejména dostatek různých nástavců na mixování, šlehání a hnětení.

Kolik chcete investovat?


Na závěr si položte otázku z těch nejdůležitějších. Jaký rozpočet jste si na pořízení multifunkčního robota vyhradili? Přístroj s dobrým poměrem ceny a výkonu vám pomohu vybrat také nezávislé recenze, které vám umožní zvolit si ideální kuchyňský robot v rámci různých cenových kategorií. Díky srovnání nejoblíbenějších modelů na trhu získáte představu o tom, co které zařízení umí. Můžete si tak na základě svých vlastních požadavků vybrat přístroj, který nejvíce vyhoví vašim představám.


 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já bych taky chtěla kuchyňského robota, ale zase na druhou stranu nevím, jestli bych ho patřičně využila Smajlík . Aby to nebyl jenom další krám, který mi bude ležet ve skříňce. Koupila jsem si zatím jenom mixér z https://www.all-the-best.eu/ a každý den s ním mixuju ovoce, vločky atd. Smajlík .
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles