Vybrat správnou pánev na vaření je stejně důležité jako výběr ingrediencí pro vaše kulinářské umění. Hlavními kritérii bývá nepřilnavost, velikost i tvar nebo třeba některé chytré funkce. V tomto článku se ponoříme do světa pánví a pánviček a prozradíme několik jednoduchých tipů, jak si mezi nimi vybrat.
Dobrá pánev je základem úspěšného vaření. Kvalita materiálu přímo ovlivňuje nejen chuť a texturu vašich jídel, ale také usnadňuje přípravu pokrmů a zajišťuje snadnější údržbu. Investice do vysoce kvalitního materiálu se vám vrátí dlouhou životností, ale i tím, že vaše vaření může být díky kvalitní pánvi zdravější.
Rozhodujte se podle pokrmů, které nejčastěji připravujete a jakým způsobem. Potřebujete pánev na smažení, dušení, restování, grilování nebo zapékání? Univerzální pánev na smažení je vhodná pro každodenní použití, jako je např. smažení masa nebo vajec. Pánev Wok s menším dnem a vysokými zakulacenými stěnami je skvělá pro asijské pokrmy a restovanou zeleninu. A i taková pánev na palačinky může mít všestranné využití, je vhodná třeba pro fajitas nebo grilované sendviče. Pokud máte rádi zapékané pokrmy, je vhodné sáhnout po pánvi, u které můžete jednoduše sundat rukojeť a jednoduše ji přesunout do trouby. Kromě toho takové nádobí šetří místo v kuchyni a myčce.
Typ pánve podle materiálu a povrchu
Možnosti materiálů jsou široké, nerozhodujte se jen podle současných trendů, ale hlavně vašeho životního stylu. Můžete vybírat mezi širokou nabídkou nepřilnavých povrchů, které jsou vhodné pro rychlé a snadné vaření a předcházejí přichycení potravin na pánev. Kvalitní materiál je klíčový pro dlouhou životnost, dobrý rozvod tepla, ale také vaše pohodlí.
Typ pánve podle velikosti
Doporučení a vychytávky
Údržba
Zdroj, foto: Tefal