-Komerční sdělení-
Rádi si na pokrmu pochutnáte, ale nechcete trávit v kuchyni zbytečně více času, než je nutné? Ideální surovinou pro vás tak bude zdravé a lehce stravitelné mleté kuřecí maso, kterým nadchnete celou rodinu, a především menší strávníky. Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy je dokonalým řešením. Připravíte ho na desítky způsobů a v kuchyni strávíte jen nezbytně nutnou dobu.
Kuřecí maso je významným zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů. Neobsahuje příliš velké množství tuku a je tak lehce stravitelné. Při práci s mletým kuřecím masem je nutné dávat důraz právě na kvalitu masa, která zcela ovlivní výslednou chuť pokrmu. Není zkrátka maso jako maso. Proto je dobré, vybírat ověřené mleté maso ideálně z tuzemského trhu. Mezi přední české výrobce se řadí Drůbežářský závod Klatovy, u kterého zaručeně s výběrem neuděláte chybu.

Jak zařadit mleté kuřecí maso i do vaší kuchyně? Naprosto jednoduše. Nahraďte jím běžné mleté maso a získejte tak zdravější a dietní pokrm.
Nechte se inspirovat Drůbežářským závodem Klatovy a vyzkoušejte tři osvědčené recepty s kuřecím mletým masem, které využijete na svačinu, oběd i večeři.
Potřebujete do práce nebo do školy vydatnou svačinu, která zasytí a dodá vám energii? Ochutnejte bagetu s kuřecími kuličkami.
1) Bageta s kuřecími kuličkami
Počet porcí: 4Ingredience:
500 g Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy

4 plátky toustového chleba
3 lžíce mléka, 4 bagetky
3 stroužky česneku
1 vejce, rajčatový protlak
150 g goudy
Sůl, Pepř
Zelená petrželka
Postup:
1/ Začněte přípravou masových kuliček: rozmixujte plátky toustového chleba a přidejte ke směsi mléko. V míse společně promíchejte 500 g kuřecího mletého masa s rozmixovanou směsí s mlékem, přidejte asi 50 g nastrouhaného parmazánu, 3 drcené stroužky česneku, 1 vejce a 2 polévkové lžíce nasekané petrželky. Masovou směs osolte a opepřete.
2/ Vytvarujte kuličky a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejte na 200°C. Poté vložte do trouby a pečte asi půl hodiny dozlatova.
3/ Po upečení masové kuličky vložte do hrnce a přidejte k nim rajčatový protlak a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, aby se kuličky dostatečně prohřáli.
2) Velikonoční kuřecí sekaná
Počet porcí: 6-8Ingredience:
600 g Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy

2 syrová vejce
3 rohlíky
150 ml mléka
5 stroužků česneku
1 velká cibule
1 lžička majoránky
Pepř, Sůl
Postup:
1/ Nejprve si uvařte vejce. Zapněte troubu na 170 °C. Rohlíky pokrájejte na malé kostičky, vysypte do hlubokého talíře a zalijte mlékem. Nechte nasáknout.
2/ Česnek i cibuli oloupejte, cibuli nakrájejte najemno, česnek utřete. Do mísy vložte mleté kuřecí maso, osolte, opepřete a přisypte majoránku. Přidejte česnek a cibuli a rozklepněte 2 syrová vejce.
3/ Přidejte namočené rohlíky a vše rukama promíchejte, až masová směs drží pohromadě. Pokud se směs bude rozpadat, přidejte strouhanku, pokud bude drolivá, přilijte mléko.
4/ Připravte si na pracovní desku potravinářskou fólii a rozprostřete na ni masovou směs do tvaru obdélníku. Doprostřed narovnejte uvařená vejce. Pomocí potravinové fólie přehněte přes vejce obě strany masové směsi, přitiskněte k sobě a pevně směs spojte, abyste odstranili bubliny okolo vajec. Přemístěte na pekáček, podlijte trochou vody a dejte péct.
5/ Zhruba po hodině by sekaná měla být hotová. Podávejte se šťouchanými brambory, obložené zeleninou
3) Špagety s kuřecími kuličkami a rajčátky
Počet porcí: 4
500 g kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy

3 stroužky česneku
4 lžíce najemno nastrouhaného parmezánu + na podávání
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 červená chilli papričky
1-2 hrsti strouhanky
čerstvě mletý černý pepř, sůl
olivový olej na smažení
Ingredience na rajčatovou omáčku
6 lžic olivového oleje
1 mrkev
1/2 lilku
1 cibule
2 lžíce najemno nasekané bazalky
1 plechovka drcených rajčat
250 ml kuřecího vývaru
čerstvě mletý černý pepř, sůl
5 cherry rajčátek na dozdobení
1 balení špaget
Postup:
1/ Ve velké pánvi nechte na 6 lžicích olivového oleje krátce orestovat najemno nakrájenou cibuli, mrkev a na kostičky nakrájený lilek. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte plechovku drcených rajčat, podlijte cca 250 ml kuřecího vývaru a nechte za občasného míchání vařit na mírném ohni do změknutí (20-30 minut). V případě potřeby podlijte vodou ze špaget. Na závěr vmíchejte najemno nasekanou bazalku, osolte a opepřete.
2/ Mezitím co se nám vaří rajčatová omáčka, smíchejte si v misce mleté kuřecí maso s najemno nastrouhaným parmezánem, chilli papričkou, hladkolistou petrželkou, vejcem a česnekem. Podle chuti osolte, opepřete a zahustěte strouhankou.
3/ Tvarujte kuličky velikosti menších vlašských ořechů, které opečte na olivovém oleji dozlatova. Opečené kuličky přeneste s pomocí děrované naběračky k rajčatové omáčce a krátce společně povařte.
4/ Ve velkém množství osolené vody uvařte špagety al dente, přidejte je do pánve s rajčatovou omáčkou a promíchejte. Ihned podávejte posypané nastrouhaným parmezánem, najemno nasekanou bazalkou a na půlku rozkrojenými cherry rajčátky