-Komerční sdělení-
Letní měsíce nabité nejrůznějšími aktivitami, a především krásným počasím, si žádají vydatnou a dlouhou snídani na balkóně či na terase. Teplé kaše rovnou z plotny ale v tomhle horku nikoho neoslní. Vyzkoušejte jejich studenou variantu bohatou na čerstvé ovoce a na vlákninu.
Ovesná fermentovaná kaše s melounovým rozvarem
• Půl hrnku ovesných vloček
• 3/4 hrnku vody nebo mléka
• Hrst oříšků dle chuti
• Hrst rozinek
• Hrst chia semínek
• 1 lžíci medu nebo javorového sirupu
• Kus žlutého nebo oranžového melounu, pokrájeného na kostky
Vločky nasypte do větší snídaňové misky, přimíchejte rozinky a chia semínka a vše zalijte vodou nebo mlékem tak, aby byla směs ponořená. Přidejte med nebo javorový sirup a opět rovnoměrně promíchejte. Nechte přes noc přikryté v lednici.
Ráno vločky akorát vyndejte z lednice, do kastrůlku vhoďte pokrájený meloun a na mírném plameni pár minut povařte, až meloun pustí trochu šťávy. Pokud by se připaloval, vlijte na dno trochu vody. Poté odstavte z plotny a nechte chvilku vychladnout. Rozvarem přelijte připravenou kaši, posypte oříšky dle chuti a podávejte.
Pohanková fermentovaná kaše s kakaem, hroznovým vínem a sušenými brusinkami
• Půl hrnku pohankových vloček
• 3/4 hrnku vody nebo mléka
• Hrst oříšků dle chuti
• Hrst sušených brusinek
• Hrst sušené kustovnice čínské
• 1 lžíci kakaa
• 1 lžíci medu nebo javorového sirupu
• Lžíci nastrouhaných čokoládových hoblin
• Trs hroznového vína bez pecek
Vločky promíchejte s brusinkami, kustovnicí a kakaem a zalijte vodou nebo mlékem opět tak, aby byla směs zcela ponořená. Přidejte sladidlo a dobře promíchejte. Vložte na noc do lednice.
Tip: Aby vás nikdy nezaskočil nedostatek ovoce, které je v létě nejlepším zdrojem vitamínu i tekutin a zásadní součástí snídaňových kaší, ať už teplých nebo studených, využijte nabídky letáku Kaufland a zásobte se letním exotickým ovocem od melounů, přes broskve až po hroznové víno.