Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 18.10. 2024
Dnes má svátek Lukáš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Luxusní krevetové špízy s pancettou

10. 07. 2024 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Přeneste se s naším receptem na sluncem zalité pobřeží Středozemního moře. Opečené krevety s pancettou se skvěle hodí k řadě příležitostí – ať už jde o romantickou večeři, letní večer na zahradě s rodinou nebo domácí koktejl párty s přáteli. Spojení jemné chuti mořských plodů a bohaté chuti pancetty si všichni hned zamilují. Domácí příprava vás navíc vyjde daleko levněji než krevety z restaurace.

Ať už se krevety s pancettou rozhodnete servírovat jako lehký předkrm nebo hlavní chod, zaručeně nešlápnete vedle. Špízy doplňte o křupavý salát s rajčaty s jednoduchou zálivkou z olivového oleje. Výsledek bude mít perfektní šmak s dressingy, například bylinkovým s jogurtem, středomořským nebo dressingem Tisíc ostrovů. Kombinace chutí uspokojí každého milovníka čerstvých bylinek a pikantního koření.

krevetové špízy„Při výběru dressingů věnujte pozornost složení a kvalitě použitých ingrediencí. Naše produkty stojí právě na pečlivé kombinaci těch nejlepších surovin, kvalitního zpracování a skvělé chuti s důrazem na nejmenší detaily,“ říká Michal Neškera, obchodní ředitel společnosti Spak.

Náš tip? Pokud doma zrovna nemáte pancettu, můžete ji nahradit klasickou slaninou – počítejte ale s drobnými rozdíly v jejich chuti. Zatímco slanina je uzená a bude tak chutnat po kouři a dřevu, které se použilo při uzení, italská pancetta se suší a nechává zrát ve vybrané směsi koření. Její chuť tak bude o trochu jemnější a méně slaná.

Servírované jídlo skvěle propojí šťavnatost nasládlých krevet a česneku, proto je důležité držet se několika jednoduchých kroků při přípravě. Podívejte se na osvědčené tipy šéfkuchařů:

    • Než se pustíte do opékání, krevety jemně osolte, přidejte špetku jedlé sody a nechat je asi 15 minut v lednici odpočinout. Sůl je totiž pomáhá při vaření udržet šťavnaté, zatímco zásaditá jedlá soda jim dodá křupavost a udrží jejich pevnou texturu.
    • Dejte si pozor, abyste krevety nepřevařili. Na jejich opečení vám stačí jen 2 až 3 minuty z každé strany, pokud je na pánvi necháte déle, ztratí svou šťavnatost. Hotové krevety poznáte podle jejich narůžovělé barvy. Jestli jsou naopak převařené, začnou se vám kroutit.
    • Pokud chcete krevetám dodat zajímavější chuť, naložte je před vařením do marinády z citronové šťávy, česneku a olivového oleje. Nemarinujte je ale déle než 2 hodiny – kyselina obsažená v citronové šťávě totiž může krevety částečně uvařit i bez přítomnosti tepla.


RECEPT: ŠŤAVNATÉ ŠPÍZY S KREVETAMI A PANCETTOU

Doba přípravy: 30 minutkrevetí špízy
Doba pečení: 10 minut

Na 4 porce budete potřebovat:
    • 600 g krevet
    • 4 stroužky česneku
    • Sůl, pepř, olej
    • 1 snítku rozmarýnu
    • 100 g pancetty

Na salát:
    • 200 g listového salátu
    • 200 g rajčat
    • 1 cibuli
    • 1 lžíci červeného vinného octa
    • Olivový olej

Na dohotovení:
Středomořský dressing Spak
Bylinkový dressing Spak
Dressing Tisíc ostrovů Spak

Postup: Salát dejte do mísy, přidejte na kolečka nakrájená rajčata a cibuli. Dochuťte jej solí, pepřem a zakápněte olejem a octem. Krevety jemně osolte a opepřete. Na špejle napichujte střídavě krevety a pancettu. Česnek nakrájejte na plátky. V pánvi zahřejte trochu oleje a opečte na něm špízy z obou stran. Na poslední chvíli přidejte lístky rozmarýnu a plátky česneku. Vše ještě krátce opečte a vyjměte. Salát rozdělte na talíře, přidejte špízy a podávejte s dressingy.

Tip: Špízy podávejte s opečenými plátky bagety, které předtím potřete česnekem a pokapete olejem.

krevetové špízy


















Spak Tisíc ostrovů





Tisíc ostrovů dressing 250 ml


Krémový dressing s pikantní chutí rajčat, červené papriky, pažitky, citronové šťávy a koření. Skvěle doplní zeleninové saláty nebo bramborové hranolky. Je vhodný i pro bezlepkovou dietu.

Doporučená maloobchodní cena: 72,90 Kč




Bylinkový dressing s jogurtem





Bylinkový dressing s jogurtem 250 ml


Dressing je vyroben z prémiového českého bílého jogurtu. Má jemnou chuť a aromatickou vůni bylin (1,5 %). Je vhodný pro bezlepkovou dietu.

Doporučená maloobchodní cena: 69,90 Kč




Středomořský dressing





Středomořský dressing 250 ml


Krémový dressing s pikantní chutí sušených rajčat, citronové šťávy, bazalky, česneku a koření. Skvěle doplní všechny vaše zeleninové saláty a širokou škálu příloh. Dressing s jemnou chutí hořčice je současně vhodný pro bezlepkovou dietu.

Doporučená maloobchodní cena: 72,90 Kč








Další fotografie ke článku Luxusní krevetové špízy s pancettou:

Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles