Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máslo nebo margarín? Co se více hodí do vánočního pečiva?

9. 11. 2018 | Škola vaření
Vánoce jsou pomalu za dveřmi a mnoho maminek a hospodyněk pomalu ale jistě začíná s přípravou na vánoční cukroví. Co je pro pečení vhodnější – máslo nebo margarín?

Cena másla už není tak dramatická, jak tomu bylo v minulém roce. A to před vánočními svátky skutečně mnoho spotřebitelů ocení, protože péct z másla by se podle odborníků rozhodně mělo.

Máslo je především nositel chuti, který nemá rovnocenného zástupce. Pokud chceme péct zdravě a tak, aby mělo cukroví skutečnou chuť cukroví, musíme péct z másla. Jinak to prostě nejde.

máslo

Margarín

Ani sebelepší margarín nikdy nenahradí typicky máslovou chuť. Složka, která má máslovou chuť alespoň trochu napodobit, se nazývá diacetyl. Z možností přísad do pečení ho rovnou vyřaďte. Je určený maximálně tak k bleskovému roztírání po chlebu.

Máslo

Jedná se o potravinářský produkt, jehož základem je výhradně mléko. Mnozí máslo zavrhují, protože nemají ráno čas čekat, až se máslo přetvoří do roztíratelné podoby. Másla se dělí na dva základní typy podle procent tuku, která v sobě obsahuje. Na roztírání se hodí másla, který v sobě mají okolo 70% tuku. Kdežto másla s procentem vyšším než je 80% používejte na vaření nebo pečení.


Recept na tradiční vánoční cukroví:


Vanilkové rohlíčky (cca 30 ks)
•    140g hladké mouky
•    90g másla
•    25g mandlí
•    25g vlašských ořechů
•    40g cukru
•    špetka soli

Do mísy nebo na vál si prosejeme mouku a cukr. Smícháme ji s ořechy. Po částech do těsta zapracujeme máslo a vše rychle zpracujeme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň půl hodiny uležet v lednici.

Z uleženého těsta tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme při 180 °C dorůžova.

Horké upečené rohlíčky obalujeme v cukru ovoněném vanilkovým luskem a ukládáme do krabice. Necháme je den v teple uležet a pak je můžeme skladovat. Klidně je můžeme dát do mrazáku. Vanilkové rohlíčky tak rychleji zkřehnou.

Zdroj, foto: Mléčná vlna

 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jedině másloSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
máslo, je máslo..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles