Rýžová mouka se tradičně používá zejména v asijských zemích. Ať už chcete připravit tradiční české recepty v nové podobě, nebo se pustit do neotřelých experimentů, rýžová mouka vás nezklame. Zkuste z ní upéct křehké sušenky, vytvořit jemné palačinky, nebo si troufněte na domácí rýžové nudle. Vaše kuchyně získá nový rozměr a vaše pokrmy překvapí lehkostí a skvělou chutí. Jemně mletá struktura zajišťuje hladké výsledky a umožňuje snadnou práci s těstem.
4 důvody, proč si zamilujete rýžovou mouku
![rýžová mouka rýžová mouka](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/komercni-pernerka-ryzova-mouka-17.jpg)
Ve srovnání s klasickou pšeničnou moukou je rýžová mouka snadněji stravitelná.
Rýžovou mouku využijete na přípravu sladkých i slaných pokrmů, od koláčů a palačinek až po zahušťování polévek a omáček. Její chuť je jemná až neutrální, takže je možné ji libovolně kombinovat s dalšími surovinami. Chuť výsledného receptu určitě neovlivní, a proto se nikdo nemusí bát zařadit ji do svého jídelníčku.
Znáte ty dokonale tenké rýžové nudle nebo lahodné jarní závitky? S rýžovou moukou si je snadno připravíte i doma. Pokud máte chuť na něco sladkého, zkuste rýžové sušenky nebo tradiční asijské dezerty.
Spotřebitelé dnes častěji hledají suroviny, které nejen obohatí jejich jídelníček, ale zároveň přinášejí nové chuťové a nutriční možnosti. Rýžová mouka je ideálním příkladem – řadí se mezi populární alternativy, jako je mouka z pohanky, quinoy nebo čiroku, které se těší stále většímu zájmu.
Zdroj, foto: Pernerka