-Komerční sdělení-
Používané druhy koření nezaměnitelně charakterizují kuchyně po celém světě. Jejich prostřednictvím můžeme zakoušet nové gastro zážitky a poznávat cizí kultury. Koření má nejen své místo na talíři i v srdci každé kuchařky, ale oplývá bohatou a výjimečnou historií, a proto si zaslouží naši pozornost.
Vše, co jste kdy chtěli vědět o koření, máte nyní možnost načerpat z nového online portálu vseokoreni.cz, který veškeré informace přehledně sjednocuje na jednom místě. Za tímto provoněným projektem stojí společnost Vitana, která získala v loňském roce ocenění Nejdůvěryhodnější značka roku v kategorii koření.
Vše, co jste kdy chtěli vědět o koření, máte nyní možnost načerpat z nového online portálu vseokoreni.cz, který veškeré informace přehledně sjednocuje na jednom místě. Za tímto provoněným projektem stojí společnost Vitana, která získala v loňském roce ocenění Nejdůvěryhodnější značka roku v kategorii koření.
Podle nejnovějšího průzkumu Eaters Digest Data vyšlo najevo, že až 40 % Čechů rádo zkouší nové příchutě a přísady. Máte-li chuť najít inspiraci, nahlédněte do tohoto nového webového portálu.
Vše o koření
Na webu vseokoreni.cz se dozvíte více o způsobech použití jednodruhového koření a bylinek, naučíte se, jak je nejlépe skladovat a nahlédnete pod pokličku jejich dávné a někdy až magické historie. Každý druh je pečlivě popsán i z hlediska chuti a vůně tak, aby vás naučil kombinovat základní přísady a obohatil vaše kuchařské dovednosti. Pro zvídavé duše je připraven i kalendář sklizně, ze kterého vyčtete, v jakých zemích se vaše oblíbené druhy sklízí včetně pestré mapy světa.
První důkaz pochází ze Sumerské říše
Sumerové žili na našem území před více než 6 tisíci lety a ačkoliv se nám to může zdát nepředstavitelně dávno, znali stejné chutě jako my dnes. Tato civilizace totiž po sobě zanechala jílovité destičky se zmínkami o sezamu, kopru, fenyklu, kmínu, koriandru, tymiánu a šafránu. Koření si během celé své historie získalo výsady u nejvyšších vrstev obyvatelstva a nebylo výjimkou, že se využívalo i jako platidlo. Uhádnete, jaký druh byl za vlády Alexandra Velikého nejžádanější a nejvzácnější? Dnes ho používáte téměř denně a v restauraci na něj snadno dosáhnete hned vedle soli. Ačkoliv pepř již dávno naše bohatství nevyjadřuje, stále patří mezi nepostradatelné součásti mnoha pokrmů. Vitana se nově může pochlubit oceněním dTestu, kde si se svým mletým pepřem vysloužila 2. místo v testu kvality.
Jednoduché skladování - koření na „sucháč“
Jak správně skladovat koření, které jste právě nově nakoupili?
Nový systém představil odborník na koření Vitana, který jako první přišel s revoluční změnou obalu. Ano, je to tak, konečně jsme se dočkali uzavíratelných sáčků! Obaly jsou totiž nově opatřeny speciálním suchým zipem. Koření tak vydrží déle čerstvé a voňavé. „Konečně jsme dokázali splnit spotřebitelkám jejich velký sen – mít sáček, který bude možné zavírat. Vědí, že koření po otevření sáčku rychle ztrácí chuť i aroma. Skladování koření prostě hodně řeší. Zavírací sáček je výhoda, kterou ocení a v tuto chvíli ji nikdo jiný nenabízí,“ říká Alice Feixová ze společnosti Vitana.
Nový fresh design
Obaly navíc prošly kompletní proměnou. Jsou z pevnějšího materiálu, aby se sáčky nekrčily, a názvy jednotlivých druhů jsou výraznější, aby nebyl problém se v koření okamžitě zorientovat. Vitana si také uvědomila, že ačkoliv se podle průzkumů její koření v České republice těší velké oblibě, spotřebitelé rádi nakupují i očima. A proto se rozhodla vyjít svým zákazníkům vstříc a dát koření nový hezčí a modernější kabát.
Teď už nezbývá jen pořídit všechny ty voňavé druhy koření a bylinek, které jste na portálu našli a vrhnout se do kuchařských experimentů.
Chcete-li se dozvědět více zajímavostí a tipů, navštivte www.vseokoreni.cz nebo www.vitana.cz.