-Komerční sdělení-
Každý rok chceme dopřát sobě i svým nejbližším na silvestrovský večer nejrůznější lahůdky a pochutiny. Stále častěji přemýšlíme, jak je vykouzlit a především z jakých surovin. Ideálním pomocníkem v tomto případě jsou sýry Philadelphia, které svou nenáročností a krémovou konzistencí pomohou i úplnému „nováčkovi“. Hostitel tak díky jejich jemné chuti a rozsáhlým možnostem použití při přípravě jídel jak ve studené, tak i teplé kuchyni, sklidí úspěch u každé návštěvy.
Sýr Philadelphia se objevuje na českém trhu v několika příchutích, klasické Philadelphii Original nebo odlehčené Philadelphii Light, která nabízí mnohostranné použití stejně jako Original a při vaření nezklame svojí konzistencí ani chutí.
Dále je sýr Philadelphia dostupný ve variantách s bylinkami a nově bude také s lososem a koprem nebo s pažitkou. Sladká odměna v podobě mléčného výrobku se ukrývá v Philadelphii Milce, která v sobě snoubí jemnou chuť kvalitní mléčné čokolády Milka s nadýchaným sýrem typu cream cheese.
Posuďte sami, proč se sýr Philadelphia stal důležitým pomocníkem v teplé i studené kuchyni mnoha šéfkuchařů. Vyzkoušejte vybrané recepty a staňte se sami špičkovým hostitelem. Další inspirativní recepty naleznete v novém Philly menu na www.philly.cz
Krémová perníková pomazánka Philadelphia
Přísady:175g Philadelphia Original, 85g moučkový cukr,
1 balíček perníkového koření (nebo jednu plnou
čajovou lžičku), 40g změklého másla,
Podle chuti: rozinky
Postup přípravy:
Moučkový cukr smícháme s perníkovým kořením a vymícháme s Philadelphií a máslem v hladký krém. Podle chuti přimícháme polévkovou lžíci rozinek. Směs naplníme do mističek nebo skleniček a podáváme s chlebem či houskou.
Dip z ovčího sýru s rukolou
Přísady175 g Philadelphie Original
2 polévkové lžíce mléka
100 g ovčího sýru
100 g najemno nakrájené rukoly
2 pokrájené jarní cibulky
Postup přípravy
Philadelphii vyšleháme s mlékem. Ovčí sýr pokrájíme na kostičky a vmícháme do krému. Přidáme rukolu a cibulku. Podáváme s vícezrnným pečivem a kousky zeleniny.
Paprikovo-salámový vlámský koláč
Přísady:2 cibule, 2 poloviční lžíce medu, 650g nakládaných
červených paprik,
1 těsto na pizzu (hotové z chladničky),
175g Philadelphie bylinkové, 60g krájeného salámu
Postup přípravy:
Troubu předehřejeme na 200°C. Cibuli nakrájíme na kroužky, smícháme s medem a pár minut marinujeme. Červenou papriku necháme okapat a nakrájíme ji na jemné proužky.
Těsto na pizzu rozdělíme na dva obdélníky a dáme na pečící papír. Každý potřeme Philadelphií a dáme na dva pečící plechy. Potřené těsto poklademe marinovanými cibulkami, paprikou a salámem. V troubě pečeme cca 15 minut, dokud nemáme těsto křupavě zlatohnědé. Těsto rozpůlíme nebo nakrájíme na 12 kousků.
Plnění šneci se šunkou
Přísady1 malá cuketa, 1 těsto na pizzu (chlazený hotový výrobek)
100 g Philadelphie bylinkové
80 g šunky nakrájené na tenké plátky
1 malá cibule nakrájená na kolečka
Postup přípravy:
Troubu předehřejeme na 180 ˚C. Cuketu nakrájíme škrabkou na zeleninu na široké proužky.
Těsto na pizzu vyválíme (cca 30 x 40 cm), pomažeme Philadelphií, obložíme šunkou, proužky cukety, kolečky cibule a poté srolujeme. Z těsta odkrojíme 12 šneků na šíři palce. Položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme cca 25 minut péct.