-Komerční sdělení-
Přestože jsou hamburgery typickým pokrmem americké kuchyně, dnes je najdeme v různých variantách po celém světě. Vynikající burger si ale můžete vykouzlit i snadno sami doma. Klasickou variantu masové placky nahraďte šťavnatým trhaným masem. A bonus navíc? Příprava vás vyjde daleko levněji než burger z restaurace.

Slyšeli jste někdy americké heslo „low and slow“? Tak se označuje příprava masa, kdy se peče pomalu při 120 stupních. Trhané maso dáte do trouby a už se o něj nemusíte starat. Výsledek ale bude ještě delikátnější, když pod maso během pečení čas od času přilijete trochu vývaru.
Podívejte se na několik osvědčených tipů od šéfkuchařů:
● Trhané maso lze bezpečně skladovat v lednici týden. Zalití výpekem maso zvláční a bude tak při ohřívání na pánvi lepší. Do mrazáku ho ale nedávejte, tam nepatří.
● Na dietnější variantu vezměte krůtí maso. Připravuje se úplně stejně, ale kvůli jemnosti masa se musí více kontrolovat a případně i podlévat vodou.
RECEPT: BURGER Z TRHANÉHO MASA
Doba přípravy: 40 minutDoba dušení: 3 hodiny
Na 4 porce budete potřebovat:
500 g hovězího masa (krk, kližky, zadní)
1 cibuli, 1 stroužek česneku
Sůl, pepř, Olej
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíci worcestrové omáčky
1/2 lžičky drceného římského kmínu
1 lžíce barbecue omáčky
1 lžičku Shichimi Togarashi koření
1 lžičku sušeného tymiánu
Listový salát
4 plátky čedaru, 4 burgerové bulky
Burger omáčka Spak, Master ketchup Spak
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. V hrnci zahřejte trochu oleje. Opečte na něm maso ze všech stran. Přidejte cibuli, česnek, tymián, koření, sůl a pepř. Podlijte trochou vody a přiklopte. Na mírném ohni duste maso asi 3 hodiny. Podle potřeby dolejte vodu. Když je maso hotové, cože je ve chvíli, že se snadno oddělují vlákna pomocí vidličky, nechte vodu odpařit na minimum. Mezitím překrojte bulky a v řezu je opečte na suché pánvi dozlatova.
Hotové maso natrhejte vidličkou. Spodní díl bulky potřete kečupem. Přidejte trochu listového salátu a pak přidejte pořádnou vrstvu masa. Navrch dejte plátek čedaru, rukolu a poté Burger omáčku. Přiklopte a ihned podávejte.
Burger omáčka Spak 320 ml
Extra hustá a krémová omáčka je dokonalým doplňkem nejen pro hamburgery. Lahodná chuť omáčky se perfektně hodí i ke smaženému kuřeti, grilovanému masu nebo pořádné porci hranolků. Její nenahraditelnou strukturu podkreslují kousky okurek a cibule, které jí dodávají tu správnou chuť. Suroviny jsou vybírány opravdu pečlivě, aby bylzajištěn maximální chuťový zážitek.
Doporučená maloobchodní cena: 84,90 Kč
Spak Master Ketchup 900 g
Tajemství lahodného kečupu v praktickém rodinném 900g balení je založeno na vysoce kvalitních rajčatech, která vyrůstají v Evropě a zrají na přímém slunci. Navíc na výrobu 100 g tohoto kečupu jich je spotřebováno více než dvojnásobek. Neobsahuje přidaná aromata, zahušťovadla ani chemické konzervanty. Je tak vhodný i pro bezlepkovou dietu a vegany.
Doporučená maloobchodní cena: 119,90 Kč