Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Připravte si prvotřídní steak a propadněte letnímu grilování

12. 08. 2015 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Léto už je za svou polovinou a vy jste se ještě nezakousli do šťavnatého steaku? Máte nejvyšší čas to napravit. Poradíme vám, jak ze slibného kusu masa neudělat gumovou podrážku, a prozradíme vám i recept na výborný zeleninový salát s neobvyklou zálivkou.

Jak postupovat při výběru masa

  • vybírejte mezi prorostlejšími druhy masa. Díky tuku získá maso skvělou chuť a bude šťavnaté.
  • kupujte chlazené maso. Je prostě chutnější než mražené.
  • kvalitní maso nepotřebuje marinádu. A už vůbec ne kupovanou. Pokud chcete maso nakládat, připravte si marinádu doma. Stačí vám k tomu kvalitní olej, pepř a bylinky.
  • maso na grilování nikdy nenaklepávejte!

Grilujeme krok za krokem

  • gril si připravte s předstihem. Ideální je mít před samotným grilováním necelou hodinku náskok. Uhlí se rozpálí, vyhoří a zbydou vám báječně sálající uhlíky, které se perfektně hodí právě na grilování. Pokud se vám nechce čekat, využijte elektrický gril.
  • maso lehce opepřené a odleželé na pokojovou teplotu uchopte grilovacími kleštěmi a položte na gril
  • pokud chcete mít steak krvavý, nechte ho opékat asi 6 minut, pokud upřednostňujete maso uvnitř narůžovělé, grilujte ho zhruba 9 minut, a v případě, že máte rádi steak dobře propečený, sundejte jej z grilu až po 13 minutách
  • po odebrání z grilu nechte maso 5 minut odležet. Rozhodně do něj nepíchejte vidličkou, vytekla by vám z něj pryč všechna šťáva. Po uplynutí této doby maso potřete kvalitním olejem, posypte hrubozrnnou solí a voilà - nezapomenutelná kulinární symfonie je hotova.

letní grilováníLehký salát s pomerančovou zálivkou

Tento salát se výborně hodí k jakémukoliv grilovanému masu, které perfektně odlehčí. Nebojte se nezvyklé kombinace chutí v zálivce, uvidíte, že grilovaný steak skvěle doplní.

Ingredience pro 4 porce
2 balení salátového mixu
1 pomeranč
1 lžíce tekutého medu
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce kvalitního oleje
hrst vlašských ořechů
pepř a sůl podle chuti


Postup
Salát vysypte do větší mísy. Do menší misky dejte šťávu z pomeranče, med, ocet a olej, přisypte sůl a pepř a metličkou míchejte, dokud se med a sůl nerozpustí. Zálivku nalijte na salát a pomocí vidliček jej proházejte, aby se zálivka dostala ke všem listům. Vlašské ořechy nasekejte a salát jimi posypte. Podávejte ke steakům.

Přejeme dobrou chuť!

 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Úplně se mi začali sbíhat sliny na jazyku Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles