MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rybí maso na našem stole

3. 01. 2009 | Škola vaření
Mnozí z nás se naučili ryby jíst a dávají jím přednost před ostatním masem. A dělají dobře. Rybí maso je lehce stravitelné, bohaté na minerály a vitamíny, v poslední řadě hraje roli i to, že je téměř netučné, tudíž výhodné pro všelijaké diety. Proto nemůže chybět ani na našem svátečním stole.

DESATERO SPRÁVNÉ ÚPRAVY RYBÍHO MASA

1. Vody na vaření ryby dejte jen tolik, aby byla ryba ponořená. Ve velkém množství vody se ryba příliš vyluhuje.
2. Ryby vařte vždy jen velmi zvolna při 80-85 ° C asi 10-20 minut, záleží na velikosti a tuhosti masa.
3. Vařenou rybu podávejte až po vystidnutí ve vývaru.
4. Připravujeme-li rybu na modro, získá modrý vzhled pouze čerstvá ryba s neporušenou kůží, proto k takovému účelu vybírejte raději ryby bez
šupin. Ryba zmodrá polévá-li se horkým octem.
5. Naporcovanou rybu před dušením nejprve krátce opečeme v rozehřátém tuku, zabrání se tak vyluhování šťávy.

Ryby na našem stole6. Ryby duste vždy jen velmi zvolna, podlité trochou vývaru nebo vína , zachovají se tak všechny aromatické látky masa.
7. Neduste rybu déle než 15 minut, jinak se maso rozpadá a ztrácí na kvalitě.
8. Pokud chceme šťávu nakonec zahustit moukou, rybu předtím raději vyndejte, abyste ji mícháním nepoškodili.
9. Smažená ryba vám bude lépe chutnat, namočíte-li ji před obalováním na 15 minut do studeného mléka.
10. Před obalováním rybu dobře osušte, aby strouhanka nezvlhla a při smažení neodpadala.


Mořské ryby a škeble na českých talířích

Donedávna jsme byli zvyklí na českého kapra a maximálně na nějaké to rybí filé, o kterém jsme ale ani moc dobře nevěděli, z které ryby vlastně je. V posledních letech se však náš trh s rybami rozšířil tak, že nabídka je vskutku přepestrá. Zajímavé jsou i recepty, které se společně s výběrem ryb u nás objevily.

A ještě přikládám pár moc dobrých receptů:
Mořská ryba v těstíčku
Losos na bílém víně
Pražma nebo pstruh s brusinkovou polevou


Torta - čtenářka
ChytráŽena.cz

 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !