Pěstujete červený rybíz nebo jste jej dostali a přemýšlíte, jak jej zpracovat? Pokud máte jen menší množství červeného rybízu, tak si můžete připravit chutný koláč, bublaninu, osvěžující nápoj nebo ho zamrazit a použít později. A co třeba rybízová šťáva?
Rybízová šťáva - nejoblíbenější recepty:
Domácí rybízová šťáva - od uživatele Natural
Otrhaný rybíz, necháme dva dny jen tak v míse rozležet. Potom umeleme na strojku a ještě propasírujeme přes utěrku. Na 1 kg šťávy dáme 1,70 kg cukru, špetku kyseliny citronové a chvilinku povaříme. Teplé nalijeme do lahví. Po vychladnutí lahve zavřeme. Celý recept Domácí rybízová šťáva ZDE.
Nevařená rybízová šťáva ala Konečná - od uživatelky maurka
Rybíz opereme, zalijeme vodou, přisypeme kyselinu citronovou promícháme a necháme stát 24h. Druhý den přecedíme a do šťávy vsypeme cukr s konzervačním prostředkem, důkladně promícháme dokud se cukr nerozpustí. Plníme do lahví a důkladně uzavřeme.
Zbylý rybíz ... Celý recept Nevařená rybízová šťáva ala Konečná ZDE.
Rybízová šťáva zastudena - od uživatelky Mangovka
Rybíz přebereme, propláchneme, odtrháme od třapin, zalijeme studenou převařenou vodou a necháme 24 hodin stát. Druhý den scedíme, rybíz prolisujeme do šťávy, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Šťávu nalijeme do lahví a uzavřeme. Skladujeme ... Celý recept Rybízová šťáva zastudena ZDE.
Rybízová šťáva pro děti od jednoho roku - od uživatelky Torta
Natrhaný rybíz opláchneme a prolisujeme v odšťavovači, ze 3 kg rybízu bude asi 1-1,2 litru šťávy. Šťávu zbavíme pěny a přelijeme do hrnce, přidáme cukr a kyselinu citronovou, necháme rozpustit a jen minutu přejít varem, naplníme do sklenic a necháme vychladnout. Skladujeme v lednici. Šťáva je ... Celý recept Rybízová šťáva pro děti od jednoho roku ZDE.
Rybízová šťáva - od uživatelky Hankca
Vyzrálý rybíz vložíme po částech do širokého cedníku a pod tekoucí vodou ho opláchneme a necháme okapat. Potom jej i se stopkami umeleme v mlýnku na ovoce. Získanou šťávu smícháme ve větší porcelánové míse s cukrem a necháme 2 dny rozležet.
Šťáva se má 2 hodiny třít, ale není nutné ji třít soustavně, šťávu zamícháme ... Celý recept Rybízová šťáva ZDE.
Petra
Chytrá Žena.cz