Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sedm kroků k dokonale šťavnaté kuřecí pečínce

28. 04. 2016 | Škola vaření
Pro někoho je pečené kuře zaběhnutá rutina a hračka, ale mnohým se o dokonalém, šťavnatém a lehce narůžovělém masu s křupavou kůrčičkou může jen zdát. Marně si pak lámou hlavu, co udělali špatně. Výsledky pečení se liší nejen kvůli receptům, ale i zvyklostem během jeho přípravy. Přitom stačí jen pár jednoduchých triků, díky nimž připravíte takovou pečeni, kterou si všichni zamilují.

1.    Volte pečlivě – již samotný výběr kvalitního masa ovlivní konečný důsledek a zejména chuť. Vybírejte nejlépe kuřata z českých chovů.

2.    Správný odpočinek - každé maso si před samotnou tepelnou přípravou potřebuje přivyknout na běžnou pokojovou teplotu. Zvláště pak, pokud chcete upéct kuře vcelku. Nezapomeňte, že uvnitř je kuře nejchladnější. Vyrovnáním teploty se maso bude péci rovnoměrně a zabráníte zbytečnému vysušení.

Sedm kroků k dokonale šťavnaté kuřecí pečínce3.    Pořádné a důkladné osolení – i když nejste příznivci příliš slaného jídla, nebojte se kuře pořádně osolit. Správné nasolení dodá kůži na křupavosti a celkově podpoří jeho chuť. Po důkladném omytí a osušení jej osolte nejen zvenčí, ale i zevnitř.  

4.    Svažte, drezírujte – dobře svázané kuře se bude péci rovnoměrněji, zamezíte úniku šťávy a zabráníte vysušení prsíček. Stehna jednoduše zkřižte a přivažte je k sobě motouzem. Poté je přitiskněte pevně k tělu drůbeže a znovu svažte.

5.    Raději déle a zvolna – pokud chcete, aby maso zůstalo šťavnaté, pečte jej pomalu a zvolna. Počkat se vyplatí. Předehřejte troubu a pečte na ideální teplotu mezi 160 až 180 stupni celsia. Křupavé kůrčičky lehce docílíte zvýšením teploty na posledních pár minut pečení.

6.    Rošt a prsa dolů – pokud chcete kuře opravdu péci a nikoliv dusit, ideální je zvolit menší pekáč s roštem. První půlhodinku jej pečte nejmasitější – prsní částí dolů, tak si zachová maso šťavnatost.

7.    Nespěchejte – pokud jste zvládli čekat celou dobu, kdy se bytem linula příjemná vůně, jistě vydržíte ještě pět minut. Po upečení si maso lehce odpočine, kůrčička bude stále křupavá a maso se bude lépe krájet.

Další fotografie ke článku Sedm kroků k dokonale šťavnaté kuřecí pečínce:

Sedm kroků k dokonale šťavnaté kuřecí pečínce
Sedm kroků k dokonale šťavnaté kuřecí pečínce
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Není nad kuřátko ( a jakékoliv maso ) upečené na chalupě v klasické troubě,v kamnech na dřevo. To je prostě pohádka. Říká se, do plynové trouby vložte střešní tašku, misku s vodou, "dělejte to a toto" . Ale to, co dokáže trouba na chalupě, žádný moderní vynález nepřekoná. MŇAM
Obrázek uživatelky
profil
mňam,mňamSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles