Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 18.10. 2024
Dnes má svátek Lukáš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Široká paleta zavařování: Symfonie chutí zakonzervovaných v čase

17. 08. 2023 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Srpen se pomalu chýlí ke svému konci a je tak nejvyšší čas na zavařování plodů léta. A možnosti jsou opravdu omezené jen vaší představivostí. Ponořte se do přírodních pokladů, z nichž každý nabízí jedinečnou melodii chutí – od ikonických po nečekané.

1. Ovoce v celé své kráse


Bobule hýřící esencí léta, sladké broskve a citrusové plody, které zpívají exotickými tóny – ovoce je zlatým hřebem zavařovací sezóny. Lze z nich vyrobit luxusní džemy, ovocná povidla nebo slaďoučké kompoty, které ozdobí každou snídani i dezert. Přesto, že jejich zpracování může být časově náročné, kdo by odolal jahodové marmeládě, která chutná jako od babičky?

2. Zahradní potěšení: Zelenina a bylinky


zavařováníSvěží bylinky a čerstvá zelenina ze zahrádky si díky zavařování prodlouží svěžest. Vyzkoušejte domácí bazalkový olej, nakládané chřestové výhonky, pesto ze sušených rajčat nebo bylinkovou sůl. To vše vám bude připomínat chuť svěží zahrádky ještě dlouho po ukončení sezóny.
Různé typy zavařovacích sklenic stejně jako inspiraci pro váš krásný dům i zahradu najdete na e-shopu villagestyle.cz.



3. Koření, základ každé kuchyně


Zavařování nekončí s ovocem a zeleninou. Pozvedněte své kulinářské zážitky pomocí řemeslných koření a omáček. Ovocné octy, kouřová barbecue omáčka nebo kari pasta – to jsou tajné ingredience, které vdechnou pokrmům nádech bohatosti a autentičnosti, o to více když jsou dělané doma.kuchyňský kompost



4. Lihoviny a sirupy


Konzervování přesahuje i do oblasti likérů. Z bylinkových destilátů, ovocných likérů a kořeněných sirupů vykouzlíte nespočet koktejlů pro malé i velké. A taková ostružinová šťáva se neztratí v žádné domácnosti.

5. Podmanivé cukrovinky


Stejně podmanivé mohou být i konzervované cukrovinky. Představte si kandovanou citrusovou kůru připomínající drahokam nebo jemný džem z okvětních lístků růží, který hovoří o eleganci v každé lžičce. Tyto sladké poklady, pozastavené v čase, propůjčí vašim dezertům a čajovým pochoutkám špetku sofistikovanosti.

6. Vše nakládané


V neposlední řadě musíme zmínit i nakládání. Křupavé okurky, pikantní nakládaná cibule a směs zeleniny proměněná kouzlem solného nálevu – nakládané okurky dodají obloženým talířům s uzeninami, sendvičům a dalším pokrmům šmrnc a pikantnost. Vyzkoušejte i nakládání do oleje. Například grilované cukety a lilky budou ozdobou každého salátu! Nezapomeňte, že pro nakládání jsou vhodné větší sklenice.


Recept na závěr: Neodolatelná hruškovo jablečná povidla pečená v troubě

Neodolatelná hruškovo jablečná povidla pečená v trouběDokonale jednoduchý recept na hruškovo jablečná povidla, který vás překvapí svou snadností a po kterých se u vás jen zapráší! Navíc není potřeba žádných složitých přísad nebo kulinářských dovedností. Vše, co budete potřebuješ, jsou hrušky, jablka, cukr, ocet, skořice a dodržení postupu. A pokud  zavařovací sklenice před plněním vypláchnete například domácí slivovicí a lžičku jí přidáte ještě na vrh, budou povidla nejen více voňavá, ale vydrží i delší dobu uskladnění bez změny barvy.

A aby povidla vypadala jako od babičky, můžete je překrýt dekorační látkou a převázat provázkem. Nezapomeňte sklenice označit štítkem na který napište rok výroby a co obsahují. Usnadní vám to život v zimních měsících, kdy si jen matně budete pamatovat, co že jste to do sklenic s láskou plnili v létě.

sklenice na zavařování




















Co budete na přípravu hruškovo jablečných povidel potřebovat:
    • 1 kg očistěných hrušek
    • 1 kg očištěných zralých jablek
    • 300 g krupicového cukru
    • 1 lžička skořice
    • 3 hřebíčky
    • 2 lžíce octu

Očištěné, oloupané a nakrájené hrušky a jablka zakápnuté octem vložíme do pekáčku, promícháme s mletou skořicí a roztlučeným hřebíčkem a dáme péct na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů. Důležité je při pečení ovoce nemíchat!
Po uplynulé době na ovoce nasypeme polovinu cukru a znovu vložíme na 20 minut do trouby. Teplotu snížíme na 180 stupňů.
Následně přisypeme zbytek cukru a pečeme dalších 20 minut, tentokrát již jen na 160 stupňů.  Na závěr vše promícháme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud jsou povidla příliš tekutá, dáme je ještě na chvíli do trouby. Ještě horké plníme do připravených vymytých zavařovacích sklenic.

Dobrou chuť plnou pozdního léta vám přeje tým villagestyle.cz!

 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Hromada zlaťáků