-Komerční sdělení-
Již 300 amatérských kuchařek a kuchařů prošlo za první tři měsíce Školou vaření zlínské Bistrotéky Valachy. Ta rozjela kurzy na různá témata pod vedením vlastních i hostujících kuchařů v březnu a novinka se hned setkala s velkým ohlasem.
„Odezva předčila naše očekávání. Prakticky všechny kurzy byly plné, mnohé termíny jsme měli vyprodané dlouho dopředu a navštěvovali nás zájemci nejen ze Zlína a okolí, ale třeba i Olomoucka či Brněnska. Pro velký zájem jsme nyní vypsali další termíny a připravili i nová témata. Nově zařazujeme třeba přípravu francouzských dezertů, mořské plody a ryby nebo grilování, zajímavostí bude jistě i workshop zaměřený na bylinky a produkty z nich,“ říká šéfkuchař Bistrotéky Valachy a jeden z lektorů Lukáš Strnad.
V uplynulém období byly největším hitem kurzy thajské, italské a francouzské kuchyně i speciální témata - úprava různých druhů masa, příprava omáček nebo pečení valašských frgálů. „Potěšil nás i velký zájem o kurzy pečení kvasového chleba, který je naší chloubou a doménou,“ dodává Lukáš Strnad.
V květnu začala Bistrotéka spolupracovat s finalistkou letošního Masterchefa Katkou Kolbovou, která vede kurzy přípravy makronek a dezertů z čokolády. „Připravujeme i další „sladké“ kurzy a to pod vedením naší šéfcukrářky Tamary Adamčíkové. Zájemci tak mají jedinečnou příležitost naučit se některé z vyhlášených dezertů Bistrotéky Valachy od osoby nejpovolanější,“ láká Lukáš Strnad.
Kuchařské kurzy se odehrávají v prostorách Bistrotéky Valachy v nedávno zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín. Součástí podniku, jenž byl otevřen na podzim 2018, je vedle celodenní restaurace také obchod s pekárnou kvasového chleba, kavárna s cukrárnou, kornuterie a Bar 1931. Menší kuchyňské studio pro kurzy vaření s kapacitou 14 lidí vzniklo jako součást restaurace v druhém podlaží. Kurzy využívají i firmy pro teambuildingy, přibývá také kurzů pro uzavřenou společnost typu dámská jízda nebo oslava narozenin.
Více informací: www.bistrovalachy.cz
Škola vaření Bistrotéky Valachy (červenec – září 2019)
23. 6. Kurz japonské kuchyně (Katarína Hladká) – poslední 1 místo novinka
8. 7. Čokoláda 4x jinak (Katka Kolbová) – vyprodáno novinka
9. 7. Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy) - vyprodáno
14. 7. Bylinky (nejen) v kuchyni (Šárka Polanská) novinka
15. 7. Kurz makronek (Katka Kolbová) – vyprodáno novinka
16. 7. Mořské plody a ryby (Přemysl Kos) novinka
21. 7. Kurz thajské kuchyně (Antonín Bradáč)
23. 7. Letní škola grilování (Přemysl Kos) novinka
29. 7. Francouzské dezerty z odpalovaného těsta (Tamara Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy) novinka
11. 8. V hlavní roli čokoláda (T. Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy) novinka
12. 8. V hlavní roli čokoláda (T. Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy) novinka
20. 8. Letní škola grilování (Přemysl Kos) novinka
2. 9. Kurz pečení valašských frgálů (Pavla Stoklasová – pekařka Resortu Valachy)
3. 9. Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy)
8. 7. Čokoláda 4x jinak (Katka Kolbová) – vyprodáno novinka
9. 7. Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy) - vyprodáno
14. 7. Bylinky (nejen) v kuchyni (Šárka Polanská) novinka
15. 7. Kurz makronek (Katka Kolbová) – vyprodáno novinka
16. 7. Mořské plody a ryby (Přemysl Kos) novinka
21. 7. Kurz thajské kuchyně (Antonín Bradáč)
23. 7. Letní škola grilování (Přemysl Kos) novinka
29. 7. Francouzské dezerty z odpalovaného těsta (Tamara Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy) novinka
11. 8. V hlavní roli čokoláda (T. Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy) novinka
12. 8. V hlavní roli čokoláda (T. Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy) novinka
20. 8. Letní škola grilování (Přemysl Kos) novinka
2. 9. Kurz pečení valašských frgálů (Pavla Stoklasová – pekařka Resortu Valachy)
3. 9. Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy)