Skvělou alternativou jsou kroupy. Malá obilná zrnka v sobě skrývají pořádnou dávku vitamínů B a E, jsou bohatá na vápník, hořčík, zinek, selen, fosfor, železo i vlákninu. Vyzkoušejte je smíchat s jogurtem, co zrál v kelímku, a čerstvým ovocem a získáte snídani, která vás doslova nakopne do nadcházejícího dne.
Snídaňový jogurt s kroupami a ovocem
Doba přípravy: 45 minutNa přípravu jedné porce budete potřebovat:
50 gramů krup
200 gramů bílého jogurtu
1 lžíci medu nebo agávového sirupu
Hrst oblíbeného ovoce (např. malin, borůvek, jahod, hroznového vína…)
Snídaňové misky jsou jednoduché na přípravu. V podstatě stačí všechny ingredience s citem promíchat a rovnou servírovat. Na začátek si připravíme kroupy. Obilná zrnka propláchneme, vsypeme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí přibližně 30 minut, následně scedíme, propláchneme studenou vodou a znovu řádně scedíme. Do misky nalijeme jogurt ochucený medem nebo agávovým sirupem, přidáme kroupy a opláchnuté, pokrájené ovoce a můžeme podávat.
Tip: Pokud chcete po ránu ušetřit ještě více času, připravte si kroupy do zásoby. Uvařené vydrží v lednici alespoň čtyři dny.
Zdroj, foto: Hollandia