Pojďme se s jednotlivými druhy ovocných octů blíže seznámit. Jsou zdravé, chutné a ty vysoce kvalitní, se značkou Bzenecký ocet, do vaší kuchyně hezky zapadnou i díky pohlednému designu skleněných láhví.
Jablečný kvasný ocet (5%)
Přispívá ke zlepšení metabolismu, k redukci hmotnosti a odstranění pocitu únavy. V jablečném octu se nachází jablečný pektin, který hraje významnou roli při snižování hladiny cholesterolu v krvi. Jablečný ocet je 100% ze zcela zralých jablek a vyrábí se biologickým kvasným procesem.Přidává se do salátů a zeleninových pokrmů, ve kterých navozuje nenapodobitelnou chuť.
Vinný kvasný ocet
Vinné octy se vyrábí z bílého nebo červeného vína. Jejich kvalita závisí na kvalitě vína, takže existuje tolik druhů octů, kolik je druhů vín. Jsou vyráběny přímým biologickým kvasným procesem, kdy veškerý alkohol z vína je přeměněn na kyselinu octovou. V takto vyrobeném octě jsou obsaženy všechny příznivě působící komponenty obsažené v původním víně před kvašením.Vinné octy jsou ideální do salátů, omáček, dresinků a marinád. Ocet z bílého vína se znamenitě hodí ke středomořské kuchyni, ovoci či zelenině, ten z červeného vína je zase vhodný pro všestranné použití v kuchyni.
Vyrobeno biologickým kvasným procesem.
Ocet Balsamico – originál z Modeny
Balsamico ocet je kulinářská kořenicí přísada pocházející z Itálie. Jedná se o vinný ocet vyráběný ze zahušťovaného moštu vinných hroznů odrůdy Trebbiano. Svoji nasládlou kořenitou chuť získává až po několikaletém zrání v sudech.
Ten pravý Balsamico ocet pochází z Modeny, kde má svou dlouholetou tradici již od počátku 17. století. Jeho výroba se řídí speciálními italskými předpisy. S přihlédnutím k tradici a zvláštním klimatickým podmínkám v pěstitelské oblasti, bylo Balsamico octu z Modeny propůjčeno chráněné zeměpisné označení, které poznáte podle loga.
Spousty vyzkoušených receptů pro letní kuchyni najdete na stránkách: https://bzeneckyocet.cz/tipy-recepty-ocet-v-moderni-kuchyni.html
Skutečný kulinářský zážitek začíná u kvalitních ingrediencí. Proto nezapomeňte na nepostradatelné ovocné octy, patřící do vašich kuchyní.
Další články:
Levný ocet kazí zavařování okurekhttps://bzeneckyocet.cz/rady-levny-ocet-kazi-zavarovani-okurek.html
Bzenecký ocet v reportáži Tipy ptáka Loskutáka
https://loskutak.nova.cz/clanek/novinky/tip-ptaka-loskutaka-zavarovani-okurek-s-bzeneckym-octem.html
Národní poklad – recept na Bzenecké okurky
https://bzeneckyocet.cz/rady-narodni-poklad-recept-na-bzenecke-okurky.html
Ocet nad zlato – tipy, triky, rady
https://bzeneckyocet.cz/rady-ocet-nad-zlato.html