Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tajemství španělských uzenin: Jak si vybrat ten pravý kousek

27. 02. 2024 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Víte, co spojuje jména jako Jamón Serrano, Jamón Ibérico nebo Cecina? Jsou to neodolatelné lahůdky, které přináší do našich chuťových pohárků dílčí kousíčky španělské kulinářské tradice.

Mezi nejznámější druhy španělských uzenin patří Jamón Serrano a Jamón Ibérico, ale existuje mnoho dalších variant jako například chorizo, salchichón, lomo, panceta a lardo. Každý druh má svou vlastní unikátní chuť a texturu. Rozdíl mezi Jamón Serrano a Jamón Ibérico není jen v jejich názvu. Jamón Serrano, vyráběný z masa bílých prasat, je hojnější a dostupnější variantou, zatímco Jamón Ibérico je považován za luxusní delikatesu. Maso iberských prasat je bohaté na mastné kyseliny, což přispívá k jeho jedinečné chuti a textuře.
.Joselito, Jamon Ibérico Gran Reserva, plátky, 70g, 699 Kč


















Joselito, Jamon Ibérico Gran Reserva, plátky, 70g, 699 Kč, edelikatesy.cz


Jak vybírat správné španělské uzeniny?


Pátrejte po původu masa. Vyhlášené oblasti produkce jamónu jsou Extremadura a Teruel. Doporučuje se vybírat produkty, které mají původní španělský základ, neboť to ovlivňuje kvalitu a chuť. U španělských uzenin se také často setkáte s označeními jako "Cebo" a "Bellota". Cebo znamená, že zvířata měla různorodou stravu, zatímco Bellota znamená, že byla krmena výhradně žaludy a bylinkami, což má vliv na chuť a kvalitu masa. Prasata také žijí volně v dubovych hájich a každé z nich má alespoň 1 hektar pro sebe.Joselito, Jamon Iberico Gran Reserva, šunka bez kosti

























Joselito, Jamon Iberico Gran Reserva, šunka bez kosti, 100g -  699 Kč, edelikatesy.cz


“Při výběru jamónu je důležité brát v úvahu jeho zralost a původ. Nejlepší kusy pocházejí z oblastí jako Extremadura nebo Teruel a mají označení "RESERVA" nebo dokonce "Gran RESERVA", což garantuje optimální kvalitu a chuť díky dlouhodobému zrání,” dodává majitelka e-shopu eDelikatesy.cz Jaroslava Šnejdarová.

Pozor si dávejte i na cenu produktu. I když cena nemusí vždy znamenat kvalitu, podezřele nízká cena by vás měla upozornit. Kvalitní španělské uzeniny mají svou cenu, a levné produkty mohou být neznámého původu nebo nízké kvality.

A jak jsou na tom tyto lahůdky s trvanlivostí? Jamón má životnost minimálně 12 měsíců, ale pokud jej nakrojíte, doporučuje se konzumovat ho do 2 měsíců, aby zachoval svou šťavnatost a chuť.

A tak, ať už si dopřejete klasický Jamón Serrano nebo luxusní Jamón Ibérico, španělské uzeniny vám přinesou explozi chutí a vůní, které si budete pamatovat ještě dlouho po posledním soustu. Buen provecho!


 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !