-Komerční sdělení-
Konečně jsou tady příjemné slunečné dny a vy přemýšlíte, co lehkého připravit na oběd či k večeři rodině nebo přátelům? Chcete, aby byla příprava časově nenáročná, ale zároveň jste si všichni společně pochutnali? Máme pro vás tip, vyzkoušejte tento recept:
Tagliatelle s chřestem a omáčkou 4 formaggi
Ingredience na 4 porce:
400 g Panzani Tagliatelle
1 svazek zeleného chřestu
100 g cherry rajčátek
2 stroužky česneku
50 g másla
1 ks Panzani omáčka 4 formaggi
1 svazek rukoly
parmezán na posypání dle chuti
Postup
Těstoviny Panzani uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím si připravíme chřest, který očistíme a krátce spaříme ve vroucí osolené vodě.
V pánvi necháme na másle zesklovatět na plátky nakrájený česnek, přilijeme omáčku 4 formaggi, přidáme nakrájený chřest a vše prohřejeme. Takto hotovou omáčku prohodíme s horkými těstovinami.
Jednotlivé porce zdobíme na talíři rukolou a půlkami cherry rajčátek. Nakonec posypeme parmezánem.
A víte, jak se správně těstoviny připravují?
Počítejte asi 80 až 100 g těstovin na osobu podle chuti a hladu. Může to být o něco víc, pokud budou těstoviny jediným chodem. Pokud nemáte velký hlad nebo bude-li ještě předcházet předkrm, můžete množství těstovin snížit na 80 g.
Pokud chcete dodat těstovinám na chuti, můžete do vody při vaření přidat aromatizovanou sůl nebo trochu bujónu. Tímto jednoduchým krokem pozvednete chuť celého pokrmu!