Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Uspořádejte letní párty jako profesionál

19. 07. 2013 | Škola vaření
Horké letní dny a noci konečně dorazily i k nám. Prázdniny či dovolená jsou ideální příležitostí pro uspořádání letní zahradní párty pro rodinu a přátele. Chcete své hosty překvapit a připravit jim hostinu, na kterou budou dlouho vzpomínat? Potom věnujte pozornost nejen samotné přípravě pokrmů, ale i výběru těch nejvhodnějších ingrediencí.

Poradíme vám, jak na to!

Maso – základ každého grilování

Žádné grilování se neobejde bez pořádného kusu masa. Při jeho výběru však buďte obezřetní. Syrové maso byste měli vybírat výhradně čerstvé a mělo by mít, podle druhu, růžovou až sytě červenou barvu. Zajímejte se také o to, zda je maso správně skladováno a umístěno v chladícím pultu. Pokud vypadá unaveně nebo Vám z jakéhokoliv důvodu nepřipadá čerstvé, rozhodně jej nekupujte.
letní párty - grilování rybPokud chcete mít opravdu jistotu, kdy bylo maso baleno, zda se nejedná pouze o masný polotovar, ale o opravdový kus masa s vysokým podílem bílkovin, vsaďte na maso balené ve vaničce. Na etiketě najdete všechny důležité informace: výrobce, datum spotřeby, hmotnost i složení obsahu vaničky.

Tip: Nebojte se popustit uzdu své fantazii a dejte na gril ryby. Jejich příprava je velmi snadná – stačí přidat čerstvé bylinky, trochu olivového oleje a zabalit je do alobalu.


Česká tradice - špekáček

U žádného českého táboráku, ba ani na grilu, nesmí nikdy chybět tradiční účastník těchto akcí – špekáček. Stačí ho napíchnout na klacík a pomalu opékat. Za chvíli se rozvine lahodná vůně, při které se musí všem sbíhat sliny. Většina z nás si spojí špekáčky s dětstvím, tak proč si občas nezavzpomínat! I zde však dejte pozor, jaké v obchodě do košíku dáváte. Nabídka jednotlivých výrobců se totiž podstatně liší, a to hlavně procentuálním podílem masa, které špekáčky obsahují. Při výběru nikdy nezapomínejte číst etiketu, ze které se dozvíte všechny důležité údaje.

Na trhu jsou k dostání špekáčky s 80% podílem masa, na kterých si opravdu pochutnáte a bez obav je můžete využít i pro studenou kuchyni. Narazíte však i na kousky, které nemají ani 50 % masa.

Letní párty - pro dietářePro dietáře

Každá správná hostina by měla být nejen chutná, ale pokud možno také zdravá. Nezapomeňte proto do menu zařadit čerstvý zeleninový salát či grilovanou zeleninu, která hraje všemi barvami a je plná vitamínů. Zeleninu nevybírejte pouze podle ceny, ale hlavně podle vzhledu a vůně. V poslední době získala na oblibě BIO zelenina, při jejímž pěstování musí být dodrženy přísné postupy šetrné k přírodě. Ekologičtí farmáři totiž nepoužívají chemické postřiky ani průmyslová hnojiva. Každý kus zeleniny je pěstován přesně tak, jak to dělávali naši prarodiče. Zelenina si zachovává svou barvu, typickou vůni a neodolatelnou přírodní chuť.

Zdroj, foto: LIDL
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !