MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční horká čokoláda nejen pro milovníky čokolády

8. 12. 2008 | Škola vaření
Němečtí vědci prý potvrdili to, co milovníci čokolády už stejně dlouho věděli: tahle pochoutka je pro lidské tělo přínosem.

Obsahuje více antioxidantů než červené víno a umí vyvolat stejné pocity štěstí, jako prožívají zamilovaní. Má protistresové účinky, pomáhá proti kašli a bolestem hlavy, dokonce prý posiluje cévní stěny.

Až si vy sami budete chtít na čokoládě pochutnat, vyberte si takovou, která má zhruba 70 % kakaové hmoty (zapátrejte mezi informacemi na obalu) a neobsahuje žádné přidané rostlinné tuky (viz tamtéž).

Vánoční horká čokoládaTaková čokoláda vám dá možnost ji poznat blíž. Když budete chtít, můžete v ní najít tóny hořké, sladké i kyselé. Co plantáž a rok sklizně, to jiná kombinace. Nepříjemně hořkými, příliš kyselými, přeslazenými a uměle dotučněnými vzorky se už nenechte nikdy nachytat. O tom svět čokolády opravdu není. Když se pak v ochutnávání různých vzorků stanete mistři a strhnete s sebou celé své okolí, uvařte si malý šálek opravdové horké čokolády, tmavé a husté jak bezměsíčná noc a hebké jako samet.

Následující recept jsem získala od pana Hlavy, který provozuje svoji čokoládovnu v Jihlavě. Až si tuhle horkou čokoládu uvaříte, zjistíte, že čokoláda má ještě další dimenze, které přivozují závrať a zjednodušují pohled na všechny problémy světa.

Recept z Vánoční kuchařky pro dceru: Vánoční horká čokoláda



 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !