Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vybíráme exotické ovoce: Mango a avokádo

28. 02. 2015 | Škola vaření
Výběr exotického manga nebo avokáda nemusí být věda. Stačí se řídit základními pravidly.

Na co si dát při nákupu pozor?
Než začneme avokádo nebo mango vybírat, musíme vědět, na co je budeme chtít využít.
A s tím souvisí také otázka kdy. Pokud sitotiž chceme natomto exotickém ovoci pochutnat hned, musíme vybírat takové plody, které jsou k tomu určené. V našich obchodech jsou například označeny nápisem ready to eat. Tyto plody jsou měkčí a příjemně vyzrálé.
V případě druhé varianty, tedy že nakupujeme plody, které budeme jíst výhledově, kupujeme mango nebo avokádo zelené a tvrdší. To je ale třeba nechat doma dozrát.

Jak nechávat mango nebo avokádo necháváme doma dozrát?

Aby nám ovoce správně dozrálo, doporučujijejna dva až tři dny uskladnit v papírovém Vybíráme exotické ovoce: Mango a avokádopytlíku, v pokojové teplotě. Do pytlíku můžeme přidat také jablko, které proces zrání urychlí. Pozor - mangu ani avokádu nesvědčí nízké teploty, proto je nikdy nedáváme do lednice.

Jak se tyto plody upravují před kuchyňským zpracováním?

U obou plodů jíme pouze dužinu, ke které se dostaneme tak, že mango oloupeme a rozpůlíme po ploše pecky. Pecku odstraníme, a dužinumůžeme nakrájet na tenké plátky. Přetnou se tak dlouhá vlákna, které mango obsahuje. Avokádo nejdříve podélně rozkrojíme kolem pecky, obě půlky se od sebe jednoduše oddělí a my pak z vyzrálého plodu měkkou máslovou dužninu vydlabeme třeba lžící.

K čemu se mango a avokádo hodí?
Exotická chuť manga a oříškovo-máslová chuť avokáda nejlépe vyniknou, když ovoce konzumujeme čerstvé a syrové. Mango je výborné samotné nebo například v ovocném salátu. Zajímavým a chutným prvkem je mango v pokrmech s masem.

Avokádo má jemnou máslovou chuť, díky které se hodí do různých druhů salátů, pro přípravu pomazánek a studených jídel.

Autorka: Stanislava Mele
Zdroj: TESCO
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
miluji avokádovou pomazánku,která je jednoduchá rozmačkané avkádo s postrouhanou mrkví a česnekemSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles