-Komerční sdělení-
Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. Již dávní Řekové věděli, co je dobré a zdravé zároveň. Nalaďte se také vy na vlnu Řecka a ochutnejte tradiční pokrmy.
Základem všech letních pokrmů je olivový olej. Správný panenský olivový olej má minimální kyselost a zachovává aroma použitých surovin. Proto se skvěle hodí právě na marinování masa a ochucování zeleniny a salátů. Chuť oleje závisí na typu oliv, ale také na způsobu zpracování. Jednoznačně nejlepší oleje jsou ty z prvního lisování, extra panenské. Lisování za studena totiž zajistí zachování chuti původních surovin. Kyselost pravých extra panenských olivových olejů by nikdy neměla překročit zákonný limit 0,8 %. Pomůckou může být i barva. Většinou platí, že oleje zelené až hnědozelené barvy mají výraznější chuť.
Jak vybrat správný olivový olej?
Výrazná chuť čerstvých oliv s příjemným aroma, tím je unikátní Minerva Extra panenský olivový olej. Kromě lahodné chuti dodá tělu vitamíny, které posilují imunitu a podporují trávení. Ideální je do zeleninových salátů i na grilování. Pokud chcete také vařit zdravěji a chutněji, sáhněte po olivovém oleji Minerva Classic. Je to mix extra panenského a rafinovaného oleje a pokrmům dodá potřebnou lehkost. Velice specifickým olejem je Minerva Kalamata, který pochází z vybraných oliv ze slunečné oblasti Kalamata. Olej z těchto oliv má unikátní vlastnosti, je hutný, silný, plný chutí a s nezaměnitelnou silnou vůní oliv. Je ideální do pokrmů, kde jeho chuť může vyniknout, do salátů nebo do těstovin, či jen tak samotný na čerstvé pečivo.
Více o řeckých olivových olejích Minerva na www.minerva-foods.com/cz
Vyzkoušejte řecký salát Manitaro s Minervou
Osvěžte se v letních dnech dietní lahůdkou Manitaro. Je to lehký zeleninový salát, který vás nijak nezatíží a hodí se k večeři i jako předkrm. Hlavní přísadou je čekanka, která zlepšuje chod metabolismu a celkově detoxikuje organizmus.
Nejprve smícháme sůl, pepř, vinný ocet a extra panenský olivový olej Minerva. Přidáme houby a petrželku a necháme marinovat po dobu jedné hodiny. Na talíř rozprostřeme čekanku list po listu. Na závěr přelijeme zálivkou s houbami, dochutíme solí a pepřem a ozdobíme vlašskými ořechy.