8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdravá zmrzka pro děti? Jasně! 5 receptů na ledové osvěžení

18. 07. 2023 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Při tvorbě domácí zmrzliny můžete použít různé základní suroviny, rozhodování ale většinou ovlivňují dvě věci - jestli máte k dispozici čerstvé ovoce a jestli máte dostatek času se jeho zpracování věnovat.

Pokud chystáte pohoštění na poslední chvíli nebo máte za zády neposedné dítě, výlet do obchodu a následné mixování si rádi ušetříte. A báječkou surovinou pro domácí mražené domácí osvěžění jsou pyré a mošty. Ta od českého Ovocňáku jsou jen z česko-slovenského ovoce, jsou šetrně zpracované, takže plné vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek a k tomu doma ve spíži na rozdíl od čerstvého ovoce vydrží i měsíce a zmrzku si tak můžemne udělat úplně kdykoliv.

višňová zmrzlinaSmetanová


Na první tip se vám doma bude hodit pořádné zásoba Ovocňákova pyré, tedy ideálně bag-in-box, protože téhle zmrzky nebudete mít jen tak dost. Zkuste z nich vykouzlit třeba višňovou smetanovou zmrzlinu! Potřebovat budete jen špetku mleté skořice, půlpytlík vanilkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání (33 %), ideálně čerstvé višně a 300 g Ovocňákova višňového pyré. Vyšlehejte šlehačku s cukrem, směs vmíchejte do pyré a přidejte višně a skořici podle chuti. Šup s tím do mrazáku a pak už stačí servírovat! Buď samotné nebo s porcí višní a šlehačky navíc.


Vodovka


Kdo neholduje smetanovým zmrzlinám, ocení „vodovku“, která je navíc hotová za 10 vteřin! Vyberte si jeden z 10 druhů Ovocňákova pyré, do 500 g vmíchejte 80 g cukru, nalijte do formiček, vsuňte špejle a po pár hodinách v mrazáku můžete lízat! Fajnšmekři můžou přidat citronovou šťávu i kousky čerstvého ovoce.hruškovo-rakyníkové nanuky,


Jogurtová


Pro ty, kdo se bojí kulinárních experimentů na vlastní pěst, připravil Ovocňák ve spolupráci s kuchařkou jednu exotičtější zmrzku. Marketa_v_troubě vymyslela skvělé hruškovo-rakyníkové nanuky, které okořenila solí a kardamomem a zjemnila řeckým jogurtem s kapkou medu. Jsou famózní a ověřené!


Ovocňák iacta est!
neboli Kostky jsou… zmraženy!


Pitný režim je důležitý, ale má to svoje hranice. Čistá voda se totiž dost rychle „přejí“ a zkrátka se pitný režim doplňuje snáz něčím dobrým. :-) Pokud už jste vyzkoušeli zaručené recepty jako oživit karafu citrusy, mátou, malinami, ale vaše chuťové pohárky pořád volají po změně, pojďte na to jinak. Vyberte si svůj oblíbený mošt (na Ovocnak.cz jich je na výběr 16 druhů!), nalijte ho do tvořítek na led a nechte zmrznout. Půlku sklenice pak naplňte kostkami Ovoledu, dolijte vodou nebo sodovkou a nechte se pomalu osvěžovat lehkým ovocným nápojem.
nanuky z Ovocňáku





















Dětem cuc zakázán ;)


Máte dojem, že všechny typy pohoštění už jste viděli? A co takhle nanuky v dospělácké verzi? Tyhle zmrzliny okoření každou letní party. Vyberte si svůj oblíbený koktejlový základ (vodkou a ginem určitě nic nezkazíte) a podle chuti přidejte buď mošt nebo trochu pyré. Zkušení mixologové můžou přihodit do nanuku i snítku bylinky, plátek citronu nebo malé bobulové ovoce. Zamrazit i se špejlí… a nepřehnat to! Tyhle zmrzliny sice chutnají jako nebe, jsou ale pekelně zrádné.

U všech typů zmrzlin počítejte s tím, že bude tužší a “zmrzlejší” než její kamarádky z obchodu, a pokud nemáte zmrzlinovač, textura bude lehce hrubší, protože se v ní vytvoří větší krystalky vody. Podle svojí chuti také zhodnoťte přidávání cukru. Ovoce je dost sladké samo o sobě, někdo ho nepotřebuje dosladit vůbec, někdo přidá lžičku a někteří si rádi osladí život trochu víc. Připravený základ by měl být každopádně o malinko sladší než pyré, které byste jedli normálně, chlad totiž sladkost tlumí. A volba ovoce? Podle chuti! Jablkohruška nebo švestka jsou hvězdy vodové kategorie, višeňjahoda nebo meruňka si zase užijí smetanovou lázeň.

Není na co čekat. Pyré a mošty od Ovocňáku na linku, tvořítka a špejle do ruky! Připravte si ledové pohoštění, ze kterého ale roztaje nejedno srdce.

Ovocňák



















Další fotografie ke článku Zdravá zmrzka pro děti? Jasně! 5 receptů na ledové osvěžení:

Zdravá zmrzka pro děti? Jasně! 5 receptů na ledové osvěžení
Zdravá zmrzka pro děti? Jasně! 5 receptů na ledové osvěžení
Zdravá zmrzka pro děti? Jasně! 5 receptů na ledové osvěžení
Zdravá zmrzka pro děti? Jasně! 5 receptů na ledové osvěžení
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !