-Komerční sdělení-
Pokud ve své kuchyni preferujete drůbeží maso, neuděláte chybu s výrobkem Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy. Skvěle nahradí vepřové a hovězí maso za jeho lehčí variantu. Je bohaté na řadu potřebných vitamínů a velmi dobře podporuje nárust a regeneraci svalové hmoty. Je chutné, lehce stravitelné a dá se připravit na více způsobů. Potěšíte tím nejen velké ale i malé strávníky.
Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy obsahuje 99 % kuřecího mletého masa. Mleté kuřecí maso je vhodné spíše k jemnějším pokrmům, které nejsou náročné na přípravu, ale zároveň se řadí mezi gastronomické klasiky. Masové kuličky, boloňské špagety, jemná sekaná, či karbanátky. Chuťově vyvážené, šťavnaté a především rychle na talíři.
Víte, že drůbeží maso:
a jejich proměnu na energii. Podporuje také tvorbu červených krvinek a posílení imunitního systému.
• jeho pravidelná konzumace dodává našemu tělu niacin, který má protirakovinné účinky.
• obsahuje selen, který chrání tělo před stresem a působí tak jako přírodní antidepresivum.
• má díky obsaženému fosforu příznivé účinky i na kvalitu našich zubů a kostí.
• obohacuje naše tělo bílkovinami a aminokyselinami, díky kterým se skvěle regeneruje
a narůstá svalová tkáň.
• je lehce stravitelné, a tak ho lékaři doporučují téměř při všech dietních režimech a všem věkovým skupinám.
• jeho častá konzumace má blahodárné účinky na tělesnou hmotnost a funkci některých orgánů.
Připravte si v pohodlí domova tři osvědčené recepty
na mleté kuřecí maso:
Ingredience: 500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy, 3/4 hrnku strouhanky, 1/2 hrnku hladké mouky, 1/4 hrnku mléka, 5 vajec, olej, sůl, pepř, čerstvá petrželka, 1 lžíce dijonské hořčice
2. Kuřecí mleté maso smíchejte se strouhankou, přidejte vejce, sůl, pepř, čerstvou petrželku, dijonskou hořčici a mléko. Pečlivě promíchejte a vytvořte 4 větší placky.
3. Uvařená vajíčka obalte lehce v hladké mouce, aby na nich maso lépe drželo. Zabalte vajícko do masové placky a vytvořte karbanátek.
4. Karbanátek dejte péct tak na 200 °C přibližně 30 - 40 minut. Vaječné karbanátky můžeme také smažit na oleji v pánvi.
5. Servírujte rozkrojené na půl s brambory nebo bramborovou kaší.
Rajská omáčka s kuřecími mletými kuličkami
Ingredience: 500 g Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy, 4 lžíce strouhanky, 2 vejce, 1 větší cibule, 1 konzerva rajčatového protlaku, 3 kuličky nového koření, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, cukr a skořice dle chuti, olej
1. K mletému masu přidejte vejce, strouhanku a umíchejte v mise masovou směs.
2. Dochuťte solí a mletým pepřem. Namočte si ruce ve vodě a začněte tvořit masové kuličky.
3. V hrnci na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte rajčatový protlak, trochu vody, promíchejte, přiveďte k varu.
4. Postupně přidávejte masové kuličky. Vložte bobkový list, nové koření a vařte asi čtvrt hodiny za občasného promíchání.
5. V případě potřeby přidejte vodu. Poté kuličky vyndejte a zahustěte omáčku moukou rozmíchanou v trošce vody. Nechte přejít varem a omáčku dochuťte podle chuti cukrem, skořicí a osolte.
6. Hotovou omáčku propasírujte přes síto a vložte do ní zpět masové kuličky, znovu nechte krátce přejít varem a jídlo je hotové. Podávat můžete s těstovinami nebo rýží.
Boloňské špagety s kuřecím mletým masem
Ingredience: 500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 malá mrkev, čtvrtka celeru, 3 sušená rajčata, 400g konzervovaných rajčat, 150 ml červeného vína, 1 lžička směsi sušených bylinek (dle chuti: oregáno, rozmarýn), sůl, pepř
1. Na velké pánvi rozpalte olej, poté ztlumte
a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev a celer.
2. Do 5 minut přidejte maso a vše smíchejte. Počkejte dokud se maso neopeče
3. Přidejte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 - 45 minut.
4. Maso by mělo během té doby zhkřehnout a omáčka zhoustnout.
5. Nakonec přidejte bylinky.
6. Omáčku s masem servírujte na špagety.