Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Znáte mleté kuřecí maso? Zaručený úspěch na talíři

25. 01. 2021 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Pokud ve své kuchyni preferujete drůbeží maso, neuděláte chybu s výrobkem Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy. Skvěle nahradí vepřové a hovězí maso za jeho lehčí variantu. Je bohaté na řadu potřebných vitamínů a velmi dobře podporuje nárust a regeneraci svalové hmoty. Je chutné, lehce stravitelné a dá se připravit na více způsobů. Potěšíte tím nejen velké ale i malé strávníky.

Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy obsahuje 99 % kuřecího mletého masa. Mleté kuřecí maso je vhodné spíše k jemnějším pokrmům, které nejsou náročné na přípravu, ale zároveň se řadí mezi gastronomické klasiky. Masové kuličky, boloňské špagety, jemná sekaná, či karbanátky. Chuťově vyvážené, šťavnaté a především rychle na talíři.

Víte, že drůbeží maso:


Kuřecí steak bez kůže mletý    • je skvělým zdrojem vitamínů, především vitamínu B6, který je nezbytný pro vstřebávání látek a celkový chod metabolismus. Hraje velkou roli při upotřebení bílkovin, sacharidů a tuků
a jejich proměnu na energii. Podporuje také tvorbu červených krvinek a posílení imunitního systému.
    • jeho pravidelná konzumace dodává našemu tělu niacin, který má protirakovinné účinky.
    • obsahuje selen, který chrání tělo před stresem a působí tak jako přírodní antidepresivum.
    • má díky obsaženému fosforu příznivé účinky i na kvalitu našich zubů a kostí.
    • obohacuje naše tělo bílkovinami a aminokyselinami, díky kterým se skvěle regeneruje
a narůstá svalová tkáň.
    • je lehce stravitelné, a tak ho lékaři doporučují téměř při všech dietních režimech a všem věkovým skupinám.
    • jeho častá konzumace má blahodárné účinky na tělesnou hmotnost a funkci některých orgánů.


Připravte si v pohodlí domova tři osvědčené recepty

na mleté kuřecí maso:


Karbanátky plněné vejcemKarbanátky plněné vejcem


Ingredience: 500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy, 3/4 hrnku strouhanky, 1/2 hrnku hladké mouky, 1/4 hrnku mléka, 5 vajec, olej, sůl, pepř, čerstvá petrželka, 1 lžíce dijonské hořčice

    1. Uvařte si 4 vejce natvrdo, zchlaďte a oloupejte.
    2. Kuřecí mleté maso smíchejte se strouhankou, přidejte vejce, sůl, pepř, čerstvou petrželku, dijonskou hořčici a mléko. Pečlivě promíchejte a vytvořte 4 větší placky.  
    3. Uvařená vajíčka obalte lehce v hladké mouce, aby na nich maso lépe drželo. Zabalte vajícko do masové placky a vytvořte karbanátek.
    4. Karbanátek dejte péct tak na 200 °C přibližně 30 - 40 minut. Vaječné karbanátky můžeme také smažit na oleji v pánvi.
    5. Servírujte rozkrojené na půl s brambory nebo bramborovou kaší.

Rajská omáčka s kuřecími mletými kuličkami


Rajská omáčka s kuřecími mletými kuličkamiIngredience: 500 g Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy, 4 lžíce strouhanky, 2 vejce, 1 větší cibule, 1 konzerva rajčatového protlaku, 3 kuličky nového koření, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, cukr a skořice dle chuti, olej

    1. K mletému masu přidejte vejce, strouhanku a umíchejte v mise masovou směs.
    2. Dochuťte solí a mletým pepřem. Namočte si ruce ve vodě a začněte tvořit masové kuličky.
    3. V hrnci na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte rajčatový protlak, trochu vody, promíchejte, přiveďte k varu.
    4. Postupně přidávejte masové kuličky. Vložte bobkový list, nové koření a vařte asi čtvrt hodiny za občasného promíchání.
    5. V případě potřeby přidejte vodu. Poté kuličky vyndejte a zahustěte omáčku moukou rozmíchanou v trošce vody. Nechte přejít varem a omáčku dochuťte podle chuti cukrem, skořicí a osolte.
    6. Hotovou omáčku propasírujte přes síto a vložte do ní zpět masové kuličky, znovu nechte krátce přejít varem a jídlo je hotové. Podávat můžete s těstovinami nebo rýží.


Boloňské špagety s kuřecím mletým masem


Boloňské špagety  s kuřecím mletým masemIngredience: 500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 malá mrkev, čtvrtka celeru, 3 sušená rajčata, 400g konzervovaných rajčat, 150 ml červeného vína, 1 lžička směsi sušených bylinek (dle chuti: oregáno, rozmarýn), sůl, pepř    

    1. Na velké pánvi rozpalte olej, poté ztlumte
a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev a celer.
    2. Do 5 minut přidejte maso a vše smíchejte. Počkejte dokud se maso neopeče
    3. Přidejte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 - 45 minut.
    4. Maso by mělo během té doby zhkřehnout a omáčka zhoustnout.  
    5. Nakonec přidejte bylinky.
    6. Omáčku s masem servírujte na špagety.


Další chutné recepty najdete na facebokové stránce @DZKlatovy nebo Instagramu @klatovskekureci.

Další fotografie ke článku Znáte mleté kuřecí maso? Zaručený úspěch na talíři:

Znáte mleté kuřecí maso? Zaručený úspěch na talíři
Znáte mleté kuřecí maso? Zaručený úspěch na talíři
Znáte mleté kuřecí maso? Zaručený úspěch na talíři
Znáte mleté kuřecí maso? Zaručený úspěch na talíři
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !