Postup přípravy receptu Masopustní koblížky:
Nejprve si připravíme kvásek-do 1 dl mléka rozdrobíme droždí a přidéme lžíci cukru a lžíci mouky. Do mísy dáme mouku, rozpuštěné máslo, citronovou štávu, rum, žloutky, sůl, cukr, rozmícháme a přidáme vykynutý kvásek. Pak po částech vmícháme mléko a vařečkou vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi hodinu vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na několik dílu, každý díl na pomoučeném vále vyválíme na placku asi 0,5 cm silnou a skleničkou vypichujeme kolečka. Do středu dáme zavařeninu, přikryjeme dalším kolečkem, okraje pevně přitiskneme, aby zavařenina nevytekla a znovu skleničkou vykrojíme. Takto připravené koblížky necháme ještě pod utěrkou kynout a vykynuté smažíme po obou stranách na rozpáleném tuku.