Postup přípravy receptu Meruňkové želé se skořicovou šlehačkou:
Nejprve si připravíme skořicovou „šlehačku". Jogurt, tvaroh, třtinový cukr (lze vynechat) a skořici ušleháme šlehačem do krémova a dáme chladit. Pokud byste si ji chtěli ještě zjemnit, můžete vmíchat ušlehaný bílek.
Sušené meruňky opereme, pokrájíme a spolu s pomerančovou šťávou dusíme na mírném ohni, je-li potřeba, trochu podlijeme vodou. Dáme pozor, abychom meruňky nepřipálili. Dusíme asi 20 minut.
Mezitím si v mikrovlnce zahřejeme 1,5 dl vody a necháme v ní rozpustit želatinu.
Rozvařené meruňky se šťávou necháme trochu vychladnout a rozmixujeme, pak přilijeme teplou rozpuštěnou želatinu a ještě 1 dl vody. Dobře vše promícháme, směs nalijeme do 2 malých pudinkových forem (kompotových misek) a dáme vychladit, dokud neutuhne.
Želé dostaneme z forem, když je na chvíli postavíme do horké vody. Pak je vyklopíme na talířek, přidáme skořicovou „šlehačku" a ozdobíme plátkem pomeranče.