Použité suroviny receptu Rýžový nákyp s broskvemi:
240 g rýže
| 1 l mléka
| 3 vejce
| 1 vanilkového cukru
| 150 g cukru
| 50 g másla
| 1 kompot broskví
| špetku soli
| 1 balení bílého jogurtu
| 6 lžic polohr. mouky
Postup přípravy receptu Rýžový nákyp s broskvemi:
V mléce uvaříme rýži. Mezitím ušleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem do pěny. Přidáme polovinu šťávy z broskví, jogurt a zašleháme. Postupně přidáváme mouku tak, aby hmota měla hustotu jako řidší jogurt. Toto přidáme do uvařené rýže spolu s broskvemi, které jsme nechali okapat a opatrně přimícháme sníh z bílků. Pečeme v předehřáté troubě.