Solamyl promícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme pokrájený tuk, mléko a vypracujeme těsto. V lednici je necháme chvíli ztuhnout. Poté z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a tvořítkem z něj vykrajujeme různé tvary. Přeneseme je na tukem potřený plech a ve středně vyhřáté troubě pečeme 7-10 minut. Vychladlé cukroví slepíme náplní nebo marmeládou a polijeme polevou.
Příprava náplně:
V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a vmícháme jej do zbývajícího mléka, které jsme uvedli do varu. Za stálého míchání uvaříme pudink a za občasného zamíchání jej necháme vychladnout. Pudink ušleháme (nejlépe ve šlehači) s cukrem a po částech do něj zašleháme změklý pokrájený tuk.
Příprava polevy:
Cukr utřeme s citronovou nebo pomerančovou šťávou dohladka.