Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 25 |
|
|
Použité suroviny receptu Smažený květák:
2 ks menší květáky
| 3 ks vejce
| 3 lžíce mléko
| sůl
| hladká mouka na obalení
| strouhanka na obalení
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Smažený květák:
Květáky rozebereme na růžičky, pokud jsou velké, tak je rozkrojíme na menší a pod tekoucí vodou je důkladně vypereme. Pak je na 5 minut ponoříme do vroucí, mírně osolené vody, vyjmeme a necháme okapat.
Vejce rozšleháme se špetkou soli a mlékem. Okapaný květák posolíme, a postupně obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepeme, aby nám při smažení neopadávala a nepálila se.
Obalené růžičky květáku osmažíme zvolna ze všech stran ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Smažený květák podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.
Fotky receptu Smažený květák:
Fotky vložil: Natural,mispule,Radůzka,uschi3,zdenka69,lemurka