Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Smažený obalovaný květák:
1 květák
| dle potřeby: hladká mouka
| 1-2 vejce
| dle potřeby: strouhanka
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: olej na smažení
Postup přípravy receptu Smažený obalovaný květák:
Květák zbavíme listů, rozebereme na růžičky, omyjeme a dáme předvařit do osolené vody. Nevaříme úplně doměkka, při obalování by se lámal. Předvařený květák vyjmeme z vody, necháme vychladnout a oschnout. Pak jej posolíme a opatrně obalujeme nejprve v hladké mouce, pak v rozkvedlaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme v dostatečném množství oleje, nejlépe ve fritovacím hrnci.
Podáváme s různě upravenými bramborami a tatarskou omáčkou.
Fotky receptu Smažený obalovaný květák:
Fotky vložil: Natural,bellinka,katyakaty,jirajanka,MichelePrg