Použité suroviny receptu Sorbet z červených grapefruitů:
175 g práškového cukru
| 175 ml vody
| 200 ml štávy z červeného grapefruitu
| 80 ml citronové štávy
| 250 ml suchého bílého vína
| 75 ml campari
Postup přípravy receptu Sorbet z červených grapefruitů:
Rozpustíme za stálého míchání a při mírné teplotě cukr v 175 ml vody. Povaříme minutu a sirup necháme vychladnout. Smícháme grapefruitovou a citronovou štávu a přes sítko ji přelijeme do džbánu. Přilijeme víno, campari a sirup. Dáme do nádoby a dáme na 3 hodiny do mrazáku. Zmraženou štávu ušleháme ručním šlehačem 1-2 minuty. Zase dáme do mrazáku. Ještě 2x opakujeme šlehání a mražení. A necháme přes noc. Asi 20 minut před podáváním sorbet z červených grapefruitů vyndáme a necháme ho změknout.
Fotky receptu Sorbet z červených grapefruitů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!