250 g hladké mouky
| 20 g droždí
| 1/4 litru mléka
| 1 lžíce cukru
| 2 vejce
| špetka soli
| 200 g anglické slaniny
| 4 lžíce oleje
| 4 lžíce řepného sirupu
Postup přípravy receptu Špeková omeleta:
Uděláme si kvásek a necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl a zbytek mléka, zpracujeme v řídké těsto a necháme kynout 20 minut. Slaninu si nakrájíme na proužky a rozdělíme na 4 díly. Jeden díl osmahneme a na slaninu nalijeme 1/4 těsta a osmahneme po obou stranách. Toto opakujeme i se zbytkem těsta. Podáváme teplé pokapané řepným sirupem.
Fotky receptu Špeková omeleta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!